Meteorologii spun ca, in luna iunie, cantitatea de precipitatii a fost depasita in raport cu valorile obisnuite. Pentru Romania, cantitatea normala de precipitatii pentru lunile iunie si iulie este de

92 l/mp si, respectiv, 82 l/mp. Sefa Sectiei de climatologie, din cadrul Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Soare, sustine ca anul acesta, in luna iunie, media normala a fost depasita cu 6%, ajungandu-se la peste 97 l/mp. Mai ploios decat acest iunie a fost cel din 1998, cand s-au inregistrat 106,7 l/mp, o abatere de 16a fata de normal.

Previziunile meteo arata ca astazi cerul va fi variabil si va ploua izolat, doar in regiunile de munte. In aceasta noapte insa, vremea va deveni instabila, cu innorari accentuate in vestul si centrul tarii, iar de maine in aceste regiuni se vor inregistra precipitatii pe arii extinse, ajungand local si la 20-25 l/mp.

Temperaturile vor inregistra o usoara scadere, de la maxime de 24-30 de grade Celsius, astazi, la 20-28 de grade maine. Joi, cerul va fi variabil, cu innorari accentuate in sud si est, unde local se vor semnala precipitatii sub forma de aversa. Temperaturile vor reveni joi la valori mai ridicate, maximele situandu-se intre 24 si 32 de grade Celsius.