Ce s-a intamplat in vara asta in Romania depaseste orice inchipuire: trei sferturi din tara e sub ape (podurile cad, soselele crapa, sate intregi sunt evacuate, culturile sunt distruse, zeci de mii de oameni au ramas pe drumuri si iau plangand drumul pribegiei cu sacose de plastic in care-si tin actele) si un sfert e in criza politica.

Zadarnic ne amintim acum de greselile adunate si de pacatele impotriva mediului. S-a dovedit ca de cum trec nenorocirile continuam sa taiem padurile, sa uitam de diguri, sa furam materialele.

Refugiati pe acoperisul Aliantei, liberalii si pedistii au continuat sa strige dupa anticipate reclamand inecarea justitiei si disparitia majoritatii de guvernare in valurile Parlamentare unde UDMR si PC si-au parasit gospodaria urcandu-se in salupa PSD alaturi de care au votat articolele "reformulate" si reconstitutionalizate.

De pe malul celalalt, PSD tipa de zor ca inundatiile au inghitit anticipatele si ca autoritatile sunt acoperite de calamitati.

Cu bocceluta in mana si cateva lozinci salvate dupa evacuarea sa din sediul central al PSD, dl Iliescu s-a aratat si el afectat "de gravele fenomene meteorologice" cerand presedintelui, premierului si tuturor fortelor politice sa abandoneze anticipatele si sa treaca la munca de jos, la scos inundatiile - ca sa scape si PSD mai curat si mai uscat din aceasta incercare.

Dl Iliescu a uitat sa ne spuna de ce - ca "om al apelor", aparatcik si hidroenergetician - n-a facut nimic timp de 11 ani cat a fost presedinte, pentru ca Romania sa nu devina victima sigura a ploilor si meteodependenta - ca o batrana reumatica pe care politicienii incearca s-o traverseze strada cu forta spre partidele lor.

Nu e mai putin adevarat ca presedintele activ si comandantul de nave Basescu n-a iesit deloc la apa sa supravegheze si sa impulsioneze echipajele locale. Cel care se smiorcaia la retragerea dlui Stolojan n-a fost vazut varsand nici o lacrima de mila sinistratilor.

Avocatii apararii sustin insa ca s-a dus vremea primilor secretari care-si pun cizmele si sar langa cei necajiti - de care are cine sa se ocupe: autoritatile locale, armata, pompierii, biserica, ministrii, jandarmii, societatea civila. Adica toata lumea, numai presedintele si premierul, nu.

Dar ei ce treburi au cand tara e sub ape? Sa joace leapsa? Inundatiile au dat apa la moara stricata a PSD unde dnii Nastase si Geoana au macinat puterea pe toate micile ecrane - pana le-a sunat apa-n cap. Profitorii de calamitati din PSD care au produs pagube cat toate inundatiile la un loc si au pus tara la pamant, fara ploaie, fara vant - castiga acum si din viituri si se ingrasa din aluviuni.

Ce blestem! Sa nu scapam de necazuri nici macar un an!