Evaluarea a fost solicitata de actionarii companiei care detine hotelul la cererea bancilor creditoare.

Hotelul JW Marriott, cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, a fost evaluat la aproximativ 150 milioane de euro de catre un evaluator independent, sustin surse apropiate afacerii.

Evaluarea hotelului a fost comandata de catre Societatea Companiilor Hoteliere Grand (GHES), care administreaza Marriott, la cererea sindicatului de banci austriece, fata de care hotelul mai are de platit datorii de 80 milioane de euro.

Un sindicat de banci austriece condus de Erste Bank, noul proprietar al BCR, a creditat GHES cu peste 100 milioane de euro la mijlocul anilor ''90, cu garantia statului roman in vederea finalizarii lucrarilor de constructie a hotelului, sustin sursele citate.

Evaluarea a luat in calcul cladirea, care cuprinde 402 camere, precum si terenul aferent. Evaluarea a fost initiata la inceputul lunii noiembrie a anului trecut si a durat aproximativ o luna, raportul urmand sa fie prezentat actionarilor in cursul acestei saptamani.

Reprezentantii GHES nu au putut fi contactati pentru a confirma informatia.

Din structura actionariatului GHES fac parte parte austriecii de la Bauholding Strabag, cu 55% (din care 51% in mod direct si 4% indirect), ONT Carpati, cu 30%, si 15% detinute de Alliance Overseas Import Export.

Pe piata se vehiculeaza ca omul de afaceri Fatih Taher este cel care controleaza hotelul Marriott, prin intermediul Alliance Overseas la care s-ar adauga un pachet de actiuni achizitionat de la Strabag.

Austriecii de la Strabag nu au confirmat pana acum aceste informatii, iar ONT Carpati a negat ca ar fi avut loc o asemenea tranzactie.

Articol integral in Ziarul Financiar