Scenele de bucurie isterica surprinse aseara cu o parte dintre suporterii dinamovisti, rapidisti, polisti si craioveni ne-au aratat ca noi romanii nu ne cunoastem interesul pe plan fotbalistic european. Preferam in continuare sa moara si capra vecinului in loc sa facem noi ceva cu adevarat important.

Din pacate, aceste manifestari grotesti sunt amplificate si de sefii cluburilor. Atunci cand il auzi pe "marele" crestin Gigi Becali cum canta "Liga Campionilor interzisa ciorilor" e greu sa te mai bucuri de succesul Stelei.

Si cum ar putea sa se comporte suporterul dinamovist cand dupa fluierul meciului un incult vanzator de butelii ajuns in fruntea clubului chefuia cu lautarii bucuros ca englezii batusera o echipa romaneasca.

O comportare la fel de rusinoasa au avut-o si suporterii "celei mai civilizate" galerii din tara, cea polista. Despre starea de lucruri de la Craiova si bucuria lor ce sa mai vorbim...

Nu mai conteaza faptul ca succesul Stlei (dar si al Rapidului) a facut sa avem o echipa calificat direct in Liga Campionilor (ce vis!), iar alta sa joace barajul. Nu mai conteaza ca acea echipa poate fi chiar Dinamo, Poli sau Rapid. Nu mai conteaza nimic decat ura noastra primitiva si invidia.

In realitate, acesta bucurie isterica si groteasca ascunde ani de zile de nereusite si complexe la echipele din Romania. In loc sa se bucure de insusccesul Stelei, suporterii cu pricina mai bine si-ar lua la rost conducatorii care ii amagesc de ani de zile cu performante ca cele ale Stelei.

Catalin Tolontan spunea intr-o emisiune ca anticipeaza un chef chiar la FRF, conducatorii fotbalului romanesc fiind pusi sub presiune de succesele steliste. Cum ai sa mai justifici insuccesele Nationalei cand echipele de club din Romania joaca la cel mai inalt nivelt?

Asa ca sa moara si capra vecinului!