Modificarea sistemului de impozitare a microintreprinderilor nu este bine-venita si nu genereaza venituri semnificative la bugetul statului. Aceasta a fost concluzia intalnirii dintre ministrul de stat George Copos si reprezentantii mediului de afaceri.

Dupa aceasta intrunire, vicepremierul Copos a decis sa-si faca datoria si sa sara in ajutorul mediului de afaceri. El va sustine astazi in Guvern o propunere cu privire la modul de impozitare a microintreprinderilor de la 1 ianuarie 2007.

Potrivit modificarilor aduse de ministrul Finantelor Codului Fiscal, microintreprinderile ar urma sa plateasca un impozit de 16% pe profit fata de 3% pe venit, cat achita in prezent.

„Dupa mai multe discutii cu reprezentantii oamenilor de afaceri, am decis sa vin cu o propunere de modificare a Codului Fiscal prin care sa incercam sa salvam microintreprinderile, sa le oferim continuitate si coerenta, mai ales dupa ce am analizat impactul pe care l-ar avea cealalta varianta”, a declarat, pentru Gandul, vicepremierul George Copos.

Chiar daca vicepremierul nu a dorit sa ne prezinte in detaliu propunerea sa, potrivit unor surse guvernamentale, varianta sa vizeaza impozitarea cu 3% a cifrei de afaceri, in cazul microintreprinderilor cu o cifra de afaceri egala sau mai mica cu 100.000 de euro.

Articol integral Gandul