Samuel H. Browers, fostul lider al gruparii Ku Klux Klan, care isi executa pedeapsa pe viata intr-un penitenciar din Mississippi, a murit din cauza unui atac de cord la varsta de 82 ani. Acesta fusese condamnat la inchisoare in urma asasinarii lui Vernon Dahmer Sr, in anul 1966, relateaza ziarul Times.

Tara Booth, purtatoarea de cuvant al Penitenciarului din Mississippi, a anuntat ca Bowers a decedat duminica la ora 11:30 am, in spitalul penitenciarului. Acesta acuza diferite dureri si stari de ameteala, ceea ce a dus la internarea de urgenta.

Browers era conducatorul organizatiei Ku Klux Klan si lupta impotriva egalitatii dintre populatia alba si cea de culoare. Poreclit "Magicianul regal", Browers a comandat asasinarea lui Vernon Dahmer Sr in anul 1966, din cauza avantului cu care acesta lupta pentru drepturile cetatenilor de culoare. In urma cu opt ani, acesta a fost gasit vinovat si condamnat la inchisore pe viata.

Organizatia extremista Ku Klux Klan, a aparut in 1866, dupa Razbiul civil american, in statul Tennessee (S.U.A.). Scopurile initiale ale organizatiei erau aparent nobile, dar manati de dorinta suprematiei albilor si populatiei de culoare, organizatia folosea deseori violenta si incalca legile pentru a-si promova cauza.

Datorita acestor adveriuni fata de negri, organizatia nu s-a putut impaca cu faptul ca dupa Razboiul de Succesiune,fosti sclavi obtinusera drepturi egale cu populatia alba. Prin urmare membri Ku Klux Klan-ului au trecut la invadarea satelor si oraselor,torturand si ucigand locuitorii.

Oficial organizatia s-a dizolvat in 1869,dar diferite grupari locale au continuat sa terorizeze populatia de culoare de-a lungul timpului.