Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca agenda premierului Calin Popescu Tariceanu nu i-a mai permis acestuia sa participe la consultarile cu seful statului.

Antonescu este de parere ca presedintele "a fost principalul generator de tulburari si chiar de crize vreme de doi ani de zile" si considera ca solutia situatiei create poate fi gasita doar in Parlament, prin consultari intre formatiunile politice.

"Nu putem socoti ca presedintele e un interlocutor valabil sau un personaj politic care sa poata rezolva crize in Romania. Le poate genera, e chiar performant in aceasta privinta", a declarat vicepresedintele PNL.

El a mai afirmat ca "disfunctiile, problemele, crizele, daca vrea domnia sa sa le numeasca asa, isi gasesc rezolvarea in spatiul parlamentar, in discutiile dintre partidele politice parlamentare, si nu la Cotroceni".

La fel ca si liderul PSD, Antonescu a subliniat faptul ca seful statului nu a prezentat nici un fel de solutii: "A motivat ca scopul domniei sale e de a inventaria punctele de vedere ale partidelor, urmand ca la final sa traga niste concluzii din toate aceste consultari".

Crin Antonescu a declarat ca presedintele le-a spus liberalilor ca nu-si va schimba modul de actiune si a precizat ca "nici din partea noastra nu e de asteptat o schimbare".

Liderul PNL a precizat ca "dificultatile politice isi pot gasi rezolvarea in Parlament in primul rand si apoi la nivelul guvernului, nu la Palatul Cotroceni. Romania nu are nevoie de un arbitru care e si jucator in acelasi timp, nu are neovie de interventia providentiala a unui parinte atotstiutor, ci are nevoie de un guvern puternic si eficace si de o viziune de dezvoltare a Romaniei"

"Jocul politic din care traieste personajul prezindetial Traian Basescu nu mai poate prezenta interes pentru noi, intrucat oricat am schimba argumente si polemici, nota de plata din partea electoratului va veni pe o alta foaie decat conflictul cu Traian Basescu", a ai declarat Antonescu, urandu-i presedintelui "sanatate, putere de munca si de joaca".