Cererea de finantare pentru Programele Operationale care urmeaza sa fie finantate prin Fondurile Structurale va contine un formular unic, la care se vor adauga niste anexe specifice fondului pentru care proiectul candideaza.

• Informatii de baza: date despre solicitant, tipul de fond si programul vizat, titlul si obiectivele proiectul;

• Necesitatea proiectului si obiectivele acestuia.

Consultantii de la compania Constrain subliniaza: “ In cazul firmelor, finantarea din Fonduri Structurale nu va fi de natura sa inlocuiasca costurile operationale, ci va trebui orientata catre cresterea productivitatii muncii si a competitivitatii acestora pe piata”potrivit lui Ciprian Nicolae, trainer la firma citata.

• Alcatuirea bugetului. Potrivit consultantilor, „este recomandabil ca bugetul sa fie corelat cu ceea ce se realizeaza in proiect, iar ceea ce se realizeaza in proiect sa reprezinte exact ceea ce organizatia in cauza are nevoie. Toate lucrurile in plus, trecute doar pentru a obtine cat mai multi bani, vor aduce multa bataie de cap beneficiarilor.

• Procedura de achizitii publice, obligatoriu a fi utilizata in toate proiectele finantate din Fonduri Structurale si de Coeziune. Orice achizitie care depaseste 5.000 de euro trebuie realizata printr-o procedura specifica (licitatie, cerere de oferta etc.), procedura care presupune timp si resurse.

Detalii in EurActiv.ro

Nota: EurActiv.ro si Hotnews.ro publica raspunsuri detaliate ale consultantilor si autoritatilor publice, pe baza solicitarilor de informatii si sesizarilor primite de la cititori. Folositi posibilitatea de a adresa intrebari prin intermediul butonului „Comenteaza acest subiect” pozitionat la finalul articolelor.