Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, dupa sedinta Biroului Politic al PNL, ca propunerea organizatiei Bucuresti de a iesi de la guvernare a fost respinsa prin vot, cu 31 de voturi 'impotriva' si doar doua 'pentru'.

"Vom merge mai departe si vom ramane la guvernare. Continuam sa guvernam si intr-un astfel de moment nu se pune problema sa dezertam", a mai afirmat Tariceanu. El a spus ca nu se pune problema sanctionarea lui Ludovic Orban, cel care a anuntat public ca va propune iesirea de la guvernare, dar ca prefera ca asemenea discutii sa aiba loc in interiorul partidului.

Tariceanu a precizat ca s-a luat decizia convocarii Biroului Permanent, pentru a vota si in acest for pe tema retragerii de la guvernare.

La randul sau, Ludovic Orban a declarat ca isi va sustine propunerea in fata Biroului Permanent si ca se va supune deciziei acestuia.

El spune ca in perioada urmatoare PNL nu va avea negocieri pentru o noua majoritate parlamentara, ci vrea "reunificarea fortelor de centru-dreapta", fara sa specifice partidele pe care le vizeaza

"Nu avem intentia sa facem o negociere pentru o alta majoritate politica.

Ceea ce va pot spune este ca, in perioada urmatoare, vom incepe discutii pentru a se realiza un important proiect politic: reunificarea fortelor de centru-dreapta de pe scena politica romaneasca si vom incepe discutii cu astfel de partide", a declarat permierul, raspunzand "o sa aflati" atunci cand a fost intrebat cu cine vrea sa se "reunifice".