Ledislatia pensiilor private este foarte restrictiva, fara sa lase nimic la intamplare. Totul este reglementat si controlat strict, pentru ca banii economisiti sa nu se poata pierde.

Prin legislatie, Comisia controleaza totul, de la autorizarea agentilor de vanzare pana la politica de investitii permisa fondului de pensii private si chiar ce au si ce nu au voie administratorii de pensii private sa spuna atunci cand isi fac reclama.

Siguranta este cea mai importanta caracteristica a pensiilor private. Comisia de Supraveghere garanteaza ca un scenariu de tip FNI este imposibil in cazul pensiilor private. Toti actorii din sistem si procedurile sunt supravegheate de Comisie.

Administratorul fondului nu poate sa fuga cu banii clientilor, pentru ca nu el umbla cu banii, ci banca depozitara a fondului.

Fondurile de pensii private, care pastreaza banii clientilor, nu pot da faliment niciodata, astfel ca banii nu pot fi pierduti. Doar administratorul fondului poate da faliment, dar asta nu afecteaza banii clientilor sai.

Integral in Ziarul Financiar