Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a deschis o actiune in instanta impotriva deputatului Cozmin Gusa, in urma afirmatiilor, considerate false, facute la adresa companiei, in legatura cu terenul si cladirea din Calea Victoriei 133-135, a anuntat, luni, presedintele CNPR, Dan Mihai Toader, citat de NewsIn.

“Cozmin Gusa dezinformeaza opinia publica, fara a se informa asupra veridicitatii sau corectitudinii datelor pe care le detine, facand totusi impresia unei documentari prealabile serioase asupra acestui subiect. Acesta a sustinut ca Posta Romana a atribuit, fara licitatie, terenul din Calea Victoriei nr.

133-135 unei firme private, SC Comnord SRL, si ca terenul se afla in proprietatea publica a statului", a declarat Toader.

Presedintele CNPR a afirmat ca Posta Romana a respectat legislatia in vigoare si, contrar celor afirmate de liderul PIN, institutia este proprietara respectivului teren din 1996.

In replica la actiunea CNPR, Cozmin Gusa a afirmat intr-un comunicat transmis HotNews.ro ca informatiile legate de subevaluarea terenului au fost confirmate de institutiile statului, iar presedintele Mihai Toader, "cercetat la randul sau de catre DNA in cauze care tin de administrarea defectuoasa a Postei Romane, realizeaza, prin amenintarea cu justitia la adresa presedintelui PIN, un joc de imagine prin care doreste sa sugereze de

fapt nevinovatia ministrilor PNL, cercetati de catre DNA in aceasta cauza in care statul roman a fost pagubit, iar grupuri de firme apropiate premierului Tariceanu au fost favorizate".

Cozmin Gusa afirma ca actionarea lui in justitie va fi "un?bun prilej pentru a prezenta intr-un proces public toate faptele, respectiv documentele care probeaza ca Posta Romana a devenit, in timpul guvernarii Tariceanu, «?vaca de muls?» a apropiatilor actualei guvernari, in defavoarea interesului public".