PF Daniel sfinteste pe langa lege

Piatra de temelie la Catedrala Neamului, asezata pe terenuri ce ar trebui retrocedate

de A.Pora     HotNews.ro
Marţi, 20 noiembrie 2007, 0:00Saptamina viitoare, PF Daniel si membri ai BOR vor sfinti piatra temelie a Catedralei Neamului, care se va ridica pe terenul de 11 ha din Parcul Izvor.

La inceputul anului 2005, Parlamentul a votat o lege pentru aprobarea constructiei catedralei pe amplasamentul din Dealul Arsenalului, iar pe baza unui proces-verbal trerenul a fost trecut in proprietatea Patriarhiei. Din cele 11 ha de teren, 3,8 apartin fostilor proprietari si ar trebui retrocedate, lucru cunoscut in momentul aprobarii legii.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat in unanimitate in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cladirea va fi mai inalta decat Casa Poporului si se va construi cu bani de la bugetul de stat.

Pe 29 noiembrie se va sfinti piatra de temelie a Catedralei Neamului, eveniment la care vor participa toti ierarhii Sfintului Sinod, in frunte cu PD Danile, lucrarile urmind sa inceapa imediat ce vremea o va permite.

Preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei, sustine ca primarul Videanul a „ gasit o solutie de rezolvare a problemei cererilor de retrocedare”, dar ca nu stie care este aceasta solutie. „ Pina la inceperea lucrarilor vom avea grija ca toate documentele necesare contructiei sa fie in regula”, afirma Stoica.

Lucru nu tocmai simplu, tinind cont ca rezolvarea situatiei treneaza de ceva timp. In luna iunie a acestui an, la Primaria Capitalei erau depuse 48 de cereri de retrocedare a unei suprafete de aproximativ 15% din terenul de 11 ha.

Institutul de Educatie Fizica si Sport, de exemplu, solicita peste 3 ha de teren, la fel si fostul Muzeu Militar, restul suprafetelor fiind cerute de persoane fizice, fosti proprietari care au avut case in aceasta zona, demolate in momentul constructiei Casei Poporului.

Dupa cum spune insa Calin Radu Ancuta, directorul Directiei Integrare Europeana din Primaria Capitalei, „Institutul de Educatie Fizica nu are calitate procesuala, fiind o institutie de stat, si, probabil, nu va i se va retroceda nimic”. Pe de alta parte, reprezentantii Institutului sustin ca acesta a fost infiintat de Regele Carol al II lea si au acte de improprietarire.

Cit priveste micii proprietari, acestia nu ar avea mai mult de 4000 mp in total, spune Calin Radu Ancuta. „Sint terenuri mici, loturi care nu depasesc 180 de mp si nu se poate sa li se restituie terenul in curtea Patriarhiei. In plus, aceste terenuri sint aproape de Parlament si nimeni nu o sa le dea vreodata autorizatie de constructie acolo”. Solutiile sint doua: fie li se acorda despagubiri, fie terenuri in alt loc.

Primarul general, Adriean Videanu, sutinea in vara ca vor fi preluate terenuri de la Administratia Domeniilor Statului pentru a rezolva aceste retrocedari, plus altele.Terenurile la care se referea Videanu, se afla insa in zona de nord a Capitalei, la iesirea pe DN1, exact vizavi de Facultatea de Agronomie, unde se afla in derulare un proiect imobiliar pentrru constructia de birouri, centre comerciale, magazine, hypermarketuri.

Muncipalitatea solicita in aceasta zona aproximativ 30 ha, din care ar urma sa se retrocedeze teren fostilor proprietari din Izvor, Calea 13 Septembrie, cit si celor ce urmeaza sa fie expropiati pentru cauza de utilitate publica.

Catedrala Neamului va fi mai inalta decit Casa Poporului, va avea vedere spre Calea 13 Septembrie si va fi vizibila din orice punct al orasului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


1248 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  E cam putreda (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:21)

  Pat Riarhu [anonim]

  tocmai datorita faptului ca acele terenuri trebuie retrocedate fostilor proprietari.

  E pe undeva aceeasi problema care doare, de la bun inceput. Si anume toata fundatia actuala a statului Roman e putreda, dupa August 1944, constitutia votata in 1991 si partiala reinstaurare a statului de drept.

  Ce sa te faci cu comunistii astia... 50 de ani... greu
 • 0 (0 voturi)    
  nu-i cu putinta! (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:21)

  adrian [anonim]

  dupa casa poporului "a doua cladire din lume dupa Pentagon" asta ne lipsea... a doua biserica din lume dupa "san Pietro".... este revoltator.... mereu pe locul doi....
 • 0 (0 voturi)    
  Biserica ,hoti si euroii (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:21)

  me [anonim]

  cum sa nu asta ne mai lipsea ,desi ducem lipsa de spatii verzi , noi construim in continuare in mijlocul parcurilor , ca de prostimea crede in preotime = voturi !! Mama voastra de nenorociti care nu stiti ce este munca , un camin pentru batrani , sau pentru copii strazii , sau pt orfani nu ati fi cosntruit, sunt curios cine va construi aceasta MEGA CLADIRE ??? Si mai ales la CE BANI ??? Mai ales ca este din banii prostimii , mergeti in scoli si faceti educatie copiilor , sa vad si eu biserica ca ia in grija ei ( ca fonduri au slava domnului ) o scoala sau o gradinita , ceva .... nu ei merg cu limuzine ( ca de au viata grea saraci de ei , posturi peste posturi , rugaciuni etc) , si invart banii mai ceva ca oamenii de afaceri. Vai si amar de noi cu asa credinta ...
 • 0 (0 voturi)    
  Gura pacatosului (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:26)

  marius [anonim]

  Actualul primar va ramane in istorie precum "videanul Catedralei neamurilor"

  PS:"...sustine ca primarul Videanul a „ gasit o solutie ..."
 • 0 (0 voturi)    
  se sparie gandul (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:27)

  miruna [anonim]

  De atata prostie si iresponsabilitate. Mai inalta decat Casa Poporului? In parc? Pe terenuri care sunt revendicate? Aprobat in unanimitate? Sper sa ramaneti aici doar voi si oricine mai are un neuron activ sa fuga unde o vedea cu ochii din mizeria asta de tara!
 • 0 (0 voturi)    
  r (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:32)

  cornelius [anonim]

  eu am citit undeva ca vom fi noul Ierusalim,
  Picturile rupestre cu Videanu si sotia, de la biserica Tamasesti se vor reface sau se vor pune direct in catedrala ?
 • 0 (0 voturi)    
  Strigator la cer (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:32)

  marius [anonim]

  Problemele Romaniei sunt alarmante si ei construiesc biserici la o scara disproportionata cu tot ce este in jur.(din pct de vedere arhitectural si social)
  Nu avem nevoie de o asemenea biserica, hotilor. Folositi banii aia in nevoile urgente ale acestei tari.
  Monstrul acesta de biserica, (ma refer la marime) este direct proportional cu nevoia de grandomanie a celor ce ne conduc.
  Din bugetul de stat (la care noi contribuim din putinul care-l avem) furati cu zambetul pe buze, RUSINE!
  Lucrati la imaginea Romaniei in lume care este jalnica, ar face mai mult bine decat acest proiect aberant.
  Construiti un simbol al Romaniei, ceva inteligent care sa ne reprezinte national si international (vezi turnul Eiffel si altele)
  Ganditi !
 • 0 (0 voturi)    
  pentru #5 (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:37)

  Anonim [anonim]

  "Monstrul acesta de biserica" -- lasa scuzele si precizarile de rigoare, alaturarea termenilor iti cam scoate la iveala cornitele.
  Inca un pumn in botic pentru Basescu care s-a opus proiectului in Parcul Carol, acum o sa fie si mai vizibila :))
 • 0 (0 voturi)    
  Inutil ! (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:44)

  Mariana [anonim]

  Credeam ca patriarhul asta nou ales are mai multa minte si nu e de acord cu catedrala asta, dar vad ca nu e asa. Chiar citisem in Academia Catavencu faptul ca se renunta la ideea unei catedrale uriase, in favoarea uneia mai mici si cu niste constructii in jurul ei, gen Muzeul Satului. S-a renuntat la ideea asta ?
  Toate comentariile de aici sunt impotriva construirii uriasei catedrale. De ce nu s-a cerut parerea bucurestenilor inainte ? Ca doar noi bucurestenii avem de suferit din asta, numai interesele popimii conteaza? Mai bine faceau un spital, gradinita, azil, orice, numai nu inca o mega-biserica inutila. Pacat ca parerea nosatra nu conteaza, n-avem ce face, comentam degeaba aici ca nu intereseaza pe nimeni :(
 • 0 (0 voturi)    
  Reprezentativ (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:48)

  Havelock [anonim]

  Marius, monumente reprezentative exista deja in Bucuresti.
  - Teapa cu gogoasa de langa fostul CC.
  - Moneda transformata in nasture de la televizune.
  - Conul cu doua steaguri de la piata presei libere.
  - etc.

  Ce ne trebuie noua aer curat si ce ne trebuie noua sa respectam dreptul unui proprietar? Nu e mai bine construim o hala pantagruelica cu cruce in varf si termopane din 2 in 2 metri in care sa se adune prostimea si sa asculte cuvantul domnului?
  Cum care domn? Ala cu salariu de 80 de milioane.
 • 0 (0 voturi)    
  Teoctist reloaded?! (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:53)

  Pink Panther [anonim]

  Mda, si eu speram ca acum a ajuns in frunte un popa mai normal.

  Ori nu poate rezista in fata 'pacatosilor in strana' ori est la fel ca ei.

  Cand tara asta se naruie din lipsa banilor pentru educatie, cultura, sanatate, popii se dau de ceasul mortii sa isi construiasca o enormitate denumita pompos.

  O idee: S-o numim 'Catedrala prostiei neamului' sau 'Catedrala sfarsitului neamului' sau.....
 • 0 (0 voturi)    
  Mai bine un Spital pentru cei fara asigurari (Marţi, 20 noiembrie 2007, 14:59)

  Dan Vasile [anonim]

  A cata opara se poate vedea dispretul acestei biserici si a celor ce o conduc fata de cei carora le cer tot timpul sa contribuie pentru Biserica. Cu 200 de milioane de euro cat spun ca vor da pe acest monstru arhitectonic se putea face cel mai mare spital pentru cei ce nu au bani de medicamente sau de asigurari medicale.
  BOR este de-a dreptul perversa impreuna cu fiecare guvern al Romaniei. Desi toate salariile (proaspat crescute cu 25 %)sunt suportate de la bugetul de stat la care contribuim cu totii, bani pentru Megalomania lor sunt dati in mare majoritate TOT de la stat !
  Cand vine vorba sa fie egali cu tot poporul ACEEIASi prelati urla ca muscati de sarpe. "ne controlam noi pe noi de petele securiste !"
  RUSINE ! Si ca tacamul sa fie complet construim pe terenul altora !
  Nu ma mai mira nimic ! In urma cu 5 ani in comuna Mara Maramures au distrus o biserica catolica veche de 200 de ani ca musai exact acolo trebuia facuta una noua ortodoxa ! Strigator la cer ! Dar ma rog !
  Imi pare rau ca sunt ortodox ! Mi-as dori ca religia sa ti-o poti alege la 18 ani cand poti sa cunosti daca vrei sau nu asa ceva !
 • 0 (0 voturi)    
  daca tot se poarta referendumurile (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:03)

  george [anonim]

  n-ar merge un referendum pentru construirea catedralei?
 • 0 (0 voturi)    
  Spatii verzi, racoare (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:22)

  Rollo Tomasi [anonim]

  Daca s-ar darama alte biserici din Bucuresti pe aceeasi suprafata si s-ar face parcuri in locul lor, ar mai merge, dar asa nu. Apropo, cum ramane cu actele normative care interzic distrugerea spatiilor verzi ? Va fi amendat cineva ? Va intra la puscarie cineva ? Pe cei care locuiesc sau muncesc in zona (cu exceptia parlamentarilor, ca nu prea muncesc) ii va despagubi cineva pentru prejudiciile produse de praful si zgomotul ce se va produce prin constructii ?
  PS. Daca e Catedrala Neamului, va fi oare deschis non-stop vara ca neamul sa intre si sa se racoreasca ?
 • 0 (0 voturi)    
  VREM SPATII VERZI, NU BISERICI (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:26)

  ella [anonim]

  Pur si simplu m-am saturat cand vad ca pe fiecare coltisor de parc...hop top o biserica...

  VREM spatii verzi...si har domnului avem destule biserici... Dar na' meseria de popa e buna= bani frumosi pe stat si frecat menta, si unde mai pui ca mai bine si un bonus la parintelul: o masa, o cununie...

  Nu se poate face o petitie? si sa nu se strice parcurile oraselor? ca si asa traim intr-o jungla de ciment
 • 0 (0 voturi)    
  Respect pentru istorie. (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:39)

  x [anonim]

  Intreg Parcul Carol a fost proprietatea Mitropolitului Filaret, care l-a donat, in secolul xvlll, Mitropoliei Ungro-Vlahiei. In 1903, primarul general al Capitalei prezinta regelui un act de expropriere pentru acest teren, unde se va organiza Expozitia jubiliara din 1906, cu prilejul implinirii a 40 de ani de domnie a lui Carol I.
  In toata aceasta perioada, Bisericii Ortodoxe Romane i-au fost confiscate, fara drept de apel, si alte proprietati din Bucuresti, printre care si terenul pe care s-a construit palatul parlamentului.
 • 0 (0 voturi)    
  Al 2-lea... (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:41)

  Overmind [anonim]

  Citat: "dupa casa poporului "a doua cladire din lume dupa Pentagon" asta ne lipsea... a doua biserica din lume dupa "san Pietro".... este revoltator.... mereu pe locul doi...."

  Da... ne mai trebuie si al doilea nivel de salarizare din lume si ne-am scos.
 • 0 (0 voturi)    
  the winning team (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:43)

  BOR cel groaznic [anonim]

  Eu propun ca arhitectura sa o faca Patriciu, sa fie placata in intregime cu marmura de la Videanu, sa contina un teren de tenis pentru Tiriac in altar, un circuit de F1 la subsol facut de Cocos cu asfalt de la Patriciu, cele mai inalte borduri din lume de jur-imprejur (sa includa si Casa Poporului) si mai multe cruci de aur - cate una pentru fiecare meci castigat de Becali. La iaugurare sa vina Omar Haissam impreuna cu Iliescu si sa-si faca amandoi botezul crestinesc ortodox, ca am intrat intr-o noua epoca a istoriei Romaniei moderne, ce dracu''.

  PS la subsol -2 : teren de antrenament pentru Bin Laden, ca platesc bine baietii si nu cer factura. Business recurent cel putin 10 ani de acum inainte.
 • 0 (0 voturi)    
  catedrala turnatorilor neamului ? (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:47)

  santa [anonim]

  un monument binevenit. atita timp cit toti prostii cred in biserica si armata (aprox 95% la fiecare sondaj), ar trebui ca ei sa plateasca pt catedrala. din pacate, de platit vor plati tot fraierii care isi vad de treaba, muncesc si platesc impozite.

  sper sa aiba termopane, parcare subterana pt limuzinele popilor, aer conditionat, usi cu senzor la intrare, luminari ecologice cu halogen, sistem de sunet dolby digital 5 + 1 sa se auda popa surround si vitraliile sa fie pictate pe plasme, sa aiba si popii la ce se uita la XXL si procesul etapei dupa ce termina programu de sfintiri. sa nu uit, pe pereti ar trebui sa fie icoane chinezesti cu isus care iti face cu ochiul (cum erau pozele pe rigle si ascutitori).
 • 0 (0 voturi)    
  daca sunt bani si terenuri de ce nu facem altceva (Marţi, 20 noiembrie 2007, 15:54)

  io [anonim]

  De ce nu se face altceva cu acei bani: un orfelinat un camin de batrani. Asta ar trebui sa fie rolul bisericii nu sa faca biserici ca cipercile dupa ploaie care mai de care mai inalte si mai frumoase. Sa le fie rusine si lor si celor ce aproba astfel de proiecte ca sa aiba biserica aproape in campania electorala.
 • 0 (0 voturi)    
  Daca prostimea da banii.. (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:00)

  Cristian [anonim]

  O biserica/religie trebuie sa se implice in acte sociale de ex. ajutorarea celor saraci, construirea si sustinerea fianaciara a unor azile de batrani, ajutor psihologic pentru suferinzii de cancer si alti bolnavi terminal etc. Sunt medic, iar in Romania singurele asistente voluntare care ajutau intr-un spital erau niste englezoaice intr-un spital de copii. Nu am vazut o calugarita, un calugar sau un preot implicat in vreo activitate umanitara - sa vorbeasac cu pacientii, sa-i spele, sa le dea de mancare celor care nu se mai pot hrani singuri.
  In schimb toata ideologia lor ( a bisericii) se bazeaza pe indoctrinarea maselor, a prostimii, pt . ca banii sa vina mai usor. Bani la botez, bani la cununie, bani la inmormantare. Nici macar nu binevoiesc sa fac o cuvantare inteligenta la slujba de duminica. Nu au de ce - prostimea de banul din superstitie, ca altfel o pedepseste D-zeu. Exista bineinteles si exceptii, dar acestea doar confirma regula.
  La ce fac si cum gandesc, asa sa-i ajute Dumnezeu!
 • 0 (0 voturi)    
  minge la fileu (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:10)

  pic [anonim]

  Bravo hotnews!

  In felul asta le-ati oferit antibeoristilor mioritici (atei, greco-catolici, neoprotestanti etc. laolalta; ce coalitie!!) o tribuna de unde sa-i mai injure oleaca pe popii ortodocsi. Iar voi nu scapati nici o ocazie ca sa le attzatzatzi resentimentul. Bravo, c'est de bonne guerre!

  Nu conteaza ca poate e nevoie de catedrala asta, nu conteaza ca poate nu va fi o constructie dizgratioasa,nu conteaza ce crede majoritatea tacuta.

  Les "anti" sunt putini, dar zgomotosi si iutzi la bascalie. Si ei au hotarit deja ca nu se poate. La mai mare!

  P.S. Sper macar ca nu exista cenzura pe acest site.
 • 0 (0 voturi)    
  sinergia megalomaniilor (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:16)

  BOR cel groaznic [anonim]

  Oare de ce nu s-au gandit sa transforme in Catedrala Mantuirii cladirea de vis-a-vis de Casa Poporului conceputa pentru institutul academicianului Elena Ceausescu? Daca tot trebuie sa fie 'number two' : niste cruci imense pe cupola si un pogon de finisaje moderne -sa fie business gross pentru Constructorii matuirii neamului.
  Anticrist cel Nou nu cred ca s-ar simti disconfortabil in cladirea Lenutei. Dupa cum onor presedintii Camerei Deputatilor se simt excelent in biroul lui Ceasca din Casa Poporului.
 • 0 (0 voturi)    
  Romania tara cu conducatori prosti si cu tapi hoti (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:18)

  negoescu [anonim]

  Asta ne mai trebuia,cine are credita sa se roage in schituri,in orice biserica pt ca sunt goale ,in casa ,nu trebuie un alt monstru unde sa se lafaie turnatorii,tapii afaceristi,preoti de o calitate umana indoielnica!Pt un paste si un craciun cand vin multi oameni la biserica face monstruozitatea asta in loc sa faca un spital modern din acesti bani in alt amplasament,iar aici sa faca un parc imens,un loc de promenada!
 • 0 (0 voturi)    
  Pt Pic. (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:22)

  Popa prostu [anonim]

  Bine zis. Intr-adevar, ai pus punctul pe cruce. Cu cit mai mare cu atit mai buna. Si bineinteles daca e mare e si frumoasa. Nu sint ateu, catolic sau din MISA. Sint crestin Ortodox ca asa m-am nascut. Insa mi se pare tot o aberatie sa faci un asemenea mastodont in conditiile de azi. In acest loc. Tu ai fost zilele trecute la sfiintirea bisericii Sf Vineri din Dr taberei? Ai fi vazut citi credinciosi s-au calcat in picioare doar doar or fi primii? Probabil cu gindul la Cel de Sus au calcat pe semenii lor. Si au reusit sa rupa usa bisericii.
  Sper sa nu fie si asta din bani publici. Iar daca se va revendica terenurile sa ii despagubeasca Videanu. Ca are de unde.
  PS
  majoritatea tacuta l-a votat pe tatucu Iliescu...si am ajuns aici...
 • 0 (0 voturi)    
  o alta parere (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:24)

  x [anonim]

  Ca tot vorbesc multi pe forum ce nu face Biserica...
  1. Ar trebui sa va intrebati voi ce faceti. Daca vedeti un amarat pe strada il ajutati cu ceva sau treceti mai departe nepasatori? Cum ar fi sa vina un om si sa va zica de ce iti cumperi masina ori casa, cand din banii astia poti sa ajuti atatia sarmani!
  2. Biserica se ocupa de social foarte mult si numai din rautate nu luati in seama aceste aspecte. La fiecare inundatie din anii trecuti , chiar si anul asta la Focsani, BOR a ajutat cu bani, materiale, alimente si chiar case construite. Au zis pana si in presa !! culmea.
  3. Ex. Saptamana trecuta in toata Arhiepiscopia Bucurestilor s-a facut colecta pentru strangerea de fonduri pentru bolnavii aflati in stadiul terminal din “Centrul de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie”. Vreunul dintre voi a contribuit cu ceva?
  Prin asta am raspuns si lui Cristian - medicul care nu vede nimic.
  Cristian ca tot ai pomenit de prostie...poti sa imi zici ca sistemul medical jalnic din Romania se datoreaza numai guvernatilor? Lucrez cu zeci de medici zilnic si am vazut nivelul vostru. Nu sunteti in stare sa bifati doua checkboxuri si porma vine papagalul ala de ministru si imi zice ca natiunea e bolnava de diabet fara sa stie ca voi nu stiti nici sa completati o fisa pe calculator. Si asta ti-o zice unul din "prostime".
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala Mantuirii Neamului Prost (Marţi, 20 noiembrie 2007, 16:31)

  Daniel McDonald's [anonim]

  Asta e, tara de doi bani. Merge la fix o asemenea mega-constructie pentru generatia care va invata obligatoriu 12 ani ortodoxia la scoala. Noi si talibanii....
 • 0 (0 voturi)    
  Vai de neamul care isi pierde credinta (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:14)

  iulian [anonim]

  Biserica suntem noi, cei botezati crestini ortodoxi asa cum teoretic sunt majoritatea romanilor.
  Cand intrebati "ce face biserica", reduceti la "ce facem noi", pt ca noi suntem biserica.
 • 0 (0 voturi)    
  CA VOI GANDEAU SI COMUNISTII (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:21)

  social - liberalul [anonim]

  Era politica de stat ca sa nu se construiasca biserici pentru ca mai bine facem CAP-uri care necesita atatea cladiri pentru adaposturi,saivane,grajduri de 200 metri lungime.LA CE NE TREBUIE, TOVARASI , BISERICI?...Si nu s-au facut. POPII SUNT NISTE PARAZITI, CREDINCIOSII SUNT NISTE MISTICI INDOBITOCITI...iar omul nou era ateul polivalent neimbolnavit mistic de credinta mamei , a bunicii si a stramosilor sai.BISERICA ARE SPITALE: tastati pe google PROVIDENTA.Veti avea si alte surprize de cautati cuvinte de genul "biserica medical consultatii tratament".Tastati si alaturari de cuvinte gen "COPII ADAPOST MITROPOLIA" sau "BATRANI CREDINTA BISERICA".Ce ve va mai ramane atunci doar sa ziceti ca acele acte sunt izolate,prea putine sau de fatada.TRAIASCA OMUL NOU,FAURIT DUPA TOATE REGULILE DE CEARTA PE FORUM. DOMNULE DOCTOR,MATALE ESTI MEDIC CUM SI EU IS PRESEDINTELE ROMANIEI!
 • 0 (0 voturi)    
  BISERICA MATII.... (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:35)

  sorin [anonim]

  Pentru ce ...inca o biserica? Cine are nevoie de asa ceva? Si de ce de la bugetul de stat? Si de ce sa fie ortodoxa? Sa rezolve probleme reale ( educatie, sanatate, cultura, social), si dupa, sa ctitoreasca biserici. Sa faca cineva un calcul al mega cladirii si sa simuleze ce s-ar rezolva cu banii.
  Catedrala mantuirii banilor poate ca neamul asta e varza cu carna si prost de-ti sta mintea in loc. Astia inca ne prostesc cu biserici..doamne si profita de neamul asta de otv-isti?
 • 0 (0 voturi)    
  MAI BINE S-AR FACE UN STADION (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:46)

  ionel [anonim]

  Mai bine s-ar face un stadion decat o catedrala ca ne facem de ras in fata Europei neavand unde juca un meci pe un gazon de calitate.SI TOT ATAT AR COSTA!
 • 0 (0 voturi)    
  Boicot (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:48)

  Gabriel [anonim]

  Cred ca cel mai corect raspuns ar fi sa nu mai mearga nmeni la biserica, sa nu mai dea nimeni bani la popii astia umflati. Eu sunt ortodox prin nastere si prin convingere, dar ma gandesc serios sa nu-i mai frecventez. Dar atata timp cat babele disperate vor rupe usile bisericilor sa pupe gros oasele de sfant, prin geam, in timp ce un popa cu barba sta cu carpa si sticla de pur sa curete geamul sicriului, nu vom avea o alta identitate religioasa.
 • 0 (0 voturi)    
  Religia este buna .... (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:51)

  MLZ [anonim]

  ... dar Institutia Bisericii este o mizerie.

  1) Astia n-au citit prin ceasloave pe acolo ca nu trebuie "sa ravnesti la bunul altuia"?!?! Si atunci cum accepta desi stiu ca este pamantul altcuiva!?!

  2) Cum adica cu banii de la buget?!? Pai Biserica este cea mai avuta institutie din Romania? Mai vrea si pomana pe deasupra?! Vor mausoleu, ... sa-si faca pe banii lor, nu pe ai mei. Dupa ce termina, o sa-mi ceara bani si pentru bomboanele de pe coliva cu care le-a facut Onor Guvernul pomana....

  3)
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala ne trebuie noua???? (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:53)

  Oana Londra [anonim]

  Dom'le...dar chiar nu ii poate opri nimeni? Cum este posibil asa ceva? Chiar nimeni nu vede cata hotie este in tara asta? Cata indiferenta fata de adevaratele nevoi ale romanilor... Numai sa bage fiecare in buzunar...si cat mai mult, eventual pana se rupe buzunarul. Dar pe bietii pensionari...sau pe amaratii de batrani din aziluri...CINE II VEDE? Probabil DUMNEZEU...Te pomenesti ca de asta vor sa construiasca monstrul asta de biserica, poate vor sa ii vada si pe ei CINEVA acolo sus...Offf...Bieti romani...Cand ne vom trezi vreodata la realitate? Bucurestiul geme de praf, mizerie si aglomeratie...si in loc sa construim parcuri sau macar sa le pastram pe cele actuale...ce facem? Hop-tzop trantim un colos intr-o zona care are nevoie de verdeata, de aer mai curat! Pacat, ma asteptam ca macar POPIMEA din Romania sa mai aibe un dram de gandire (ca de la politicieni...aleluia...doar sa isi rotunjeasca ei burtile si nu numai)...dar cred ca m-am inselat. Hotnews, felicitari...tineti-o tot asa!
 • 0 (0 voturi)    
  Alta nefacuta (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:56)

  Stef [anonim]

  A se citi si http://www.hotnews.ro/articol_90332-Patriarhul-Daniel-va-primi-din-ban i-publici-o-indemnizatie-de-7-997-RON-Un-preot-maximum-733-RON.htm

  Hotul nu e hot destul pana nu recidiveaza. Politicieni populisti+preotime profitoare+popor prost=gaura la buget+securisti adapostiti in sutane+o catedrala inutila si penibila, folosita de unii ca sfarc de supt bani publici prin contracte si de ceilalti ca mijloc de satisfacere a orgoliului crestinesc. Poporul se alege cu un sarcofag de beton in care sa isi inghesuie prostia pioasa la sarbatori

  =)))))
 • 0 (0 voturi)    
  pt @30 = Sorin (Marţi, 20 noiembrie 2007, 17:59)

  x [anonim]

  Noi, majoritatea, avem nevoie de biserica. Fiind majoritari, tot noi platim majoritatea impozitelor.
  Statul participa doar cu o parte din fondurile necesare constructiei, finantarea majora provine din fondurile proprii BOR si din donatii particulare.
  Sti cu cat participa statul? exact cu acel procent de turisti care or sa vina sa caste gura in ea.
  A si inca ceva, biserica asta este si a "MATII" si o sa fie si a ta, daca nu acum, macar cand o sa fi in cosciug.
 • 0 (0 voturi)    
  PETITIE impotriva risipirii banilor publici pe salariile clericilor (Marţi, 20 noiembrie 2007, 18:00)

  Stef [anonim]

  Petitie "Impotriva risipirii banilor publici pe salariile clericilor. Pentru independenta economica a cultelor"

  Semnati si dati mai departe:

  http://www.petitiononline.com/petclro/petition.html
 • 0 (0 voturi)    
  Bravos bascalosilor (Marţi, 20 noiembrie 2007, 18:44)

  Alexandru [anonim]

  Cum de v-ati adunat toti aici. Inainte de a injura biserica, amintiti-va ca faceti parte din ea. Biserica-i o institutie doar pentru atei. Pentru cei care cred si aceia sunt peste 80% ortodocsi, biserica se confunda cu neamul, nu cu natiunea. Azi suntem 22 mil de romani, pentru ca in decursul secolelor in care am trait despartiti, doar biserica ne-a unit. Daca nu doriti sa se construiasca o catedrala a neamului, puteti sa va exprimati si normal. Bascalia facuta de voi, va caracterizeaza personalitatea si cultura. Aveti probleme si vi le refulati pe forum. Ati putea alege un psiholog, ca de preot daca va spun veti sari ca arsi. Cat despre preotii care nu ne fac cinste lasati-i in grija Domnului iar daca nu credeti in lucrul acesta, eu va garantez ca in mormant se duc toti intr-un cosciug ca si ceilalti. Si ar mai fi ceva, daca biserica nu se lauda cu faptele de caritate, nu inseamna ca nu le face. Oricum daca va informati de pe mass media noastra nu veti afla niciodata adevarul. Despre biserica se vorbeste doar cand apar probleme. Nimeni nu va afla de la Pro TV ca in Valea Plopului un preot a salvat cateva sute de copii, lamurind mamele sa nu-i avorteze si crescandu-i la o casa de copii sustinuta de biserica si pe la familiile din sat. Nimeni nu va afla cate mii de batrani sunt adapostiti la manastirile din Romania. Nimeni nu va afla ca la cativa km de voi exista un spital Christiana sustinut de biserica si de fundatii ortodoxe si unde medici inimosi lucreaza gratis pentru bolnavi. Nimeni nu va afla de casa de copii de la manastirea Dumbrava din Alba. Nimeni nu va afla ca biserica distribuie cele mai multe ajutoare la catastrofele care ne lovesc si care au lovit inclusiv costele oceanului Indian acum 3 ani. Nimeni nu va sti nimic din ce face biserica pentru simplul motiv ca nu vreti sa aflati lucruri bune ci doar scandalurile in care va simtiti bine. Asa ca .... puteti continua linistiti cat doriti pentru ca sunteti liberi in libertinatul vostru.
 • 0 (0 voturi)    
  de ce? (Marţi, 20 noiembrie 2007, 19:11)

  oana [anonim]

  As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care este scopul acestei constructii. Lumea nu mai merge la biserica..o arata un top de pe hotnews. De ce se mai construieste aceasta catedrala? Ca sa faca o afirmatie?!

  Eu, sincera sa fiu, am din ce in ce mai putina increderea in tagma preoteasca..totul devine o mare mafie. Asa ca, cel putin pe prezenta in Marea Catedrala a Neamului sau suportul meu in constructia ei sa nu conteze!
 • 0 (0 voturi)    
  @39 - Lamurire. (Marţi, 20 noiembrie 2007, 20:24)

  x [anonim]

  Oana, nu te lua dupa topurile hotnews ori dupa forumuri ca sunt irelevante. Majoritatea celor care merg la biserica nu intra pe internet (nu stiu/ nu au posibiliti materiale).
  Incearca sa mergi duminica la Sf. Liturghie in orice cartier din Bucuresti ori la Patriarhie si o sa vezi ca oamenii stau inghesuiti ca sardele. Concluzia: nu sunt destule locase de cult.
  Ai intrat intr-o catedrala din vest sa vezi cum stau oamenii la slujba? Pe buna dreptate, cand ei vin la noi nu inteleg nimic din slujba, vad doar o imbulzeala. Si asta nu inseamna ca nu este credinta .. ci din contra.
  Ai inteles acum de ce avem nevoie de biserici? Mai sunt si alte motive spirituale dar nu cred ca te-as putea convinge cu ele.

  Crezi ca la Slujba de Inviere nu as vrea sa stau in Biserica? Tu nu ai vrea asta? Dar nu, noi stam in frig in strada, oricare ar fi biserica din Bucuresti.
 • 0 (0 voturi)    
  Fa ce zice popa nu ce face popa! (Marţi, 20 noiembrie 2007, 20:50)

  Pink Panther [anonim]

  Cei care cred ca sunt majoritatea sunt cei care din '90 ne-au distrus increderea in aceasta tara!

  Voi, mare parte din astia care va dati credinciosi si mergeti la biserica ati strigat in '90 "Moarte intelectualilor", "Noi mumncim noi nu gandim",.....

  Datorita voua imi este sila ca n-am plecat (eram adolscent si chiar credeam in vorbe si promisiuni).
  Apoi au venit copii si a devenit prea tarziu!

  Nu este vorba aici de a nu crede in D-zeu (ortodox sau nu)! Este vorba de a nu te ascunde dupa mituri si de-a face intr-adevar ceva util.
  Ex:
  -facilitati pentru familiile cu copii (ma refer la cei care chiar vor sa-si educe copii)
  - terenuri de sport pentru ca generatia tanara sa nu cada in pacatele de care tot vorbiti la biserica.
  - ....
  mai ganditi cu capetele voastre nu numai cu ce va arata popimea!
 • 0 (0 voturi)    
  pt. Pink Panther (Marţi, 20 noiembrie 2007, 21:58)

  x [anonim]

  Gigel, iti garantez ca esti printre cei mai in varsta de pe forumul asta si prin urmare nu suntem cei ce ti-au ratat tie viitorul.
  Tot te lauzi ca gandesti... zi si tu... iti inchipui ca muncitorii de la IMGB din 90, care acum sunt mare parte la pensie - stau pe forum la hotnews :)))). Lasa-ma ca mor de ras!
  In plus -asa ca amanunt - am incasat si eu cateva bastoane de la jandarmi in piata universitatii - eram liceean pe atunci.
  Si, gandim si citim nu privim tv-ul si presa ca pe o sursa de evelare.
  Dar tu de ce nu discuti cu vecinii tai ca sa puneti mana de la mana si sa va amenajati ceva pentru copiii vostrii? Sau asa e romanul...sa ni se dea..sa stam cu mainile intinse la cersit.
 • 0 (0 voturi)    
  Casteautodrala (Marţi, 20 noiembrie 2007, 22:01)

  Bisericeanu Calin [anonim]

  Doamne, cred ca e la a cincea sfintire...De s-ar apuca numa s-o si construiasca...in sfarsit , pen' ca am si eu sa-i dau lu dom' videanu niscai caltabosi doar sa-mi repartizeze si mie un contract de borduri prin prejurul cladirii.Dar la urma urmelor, si ce daca popii nu se apuca de treaba...eu tot pun bordurile sa le arat unde sa faca ei Casa Domnului...
 • 0 (0 voturi)    
  politica "piciorului in usa" (Marţi, 20 noiembrie 2007, 22:04)

  curios [anonim]

  Hai sa fim seriosi. Nu le pasa popilor de spatii verzi, parcuri si etc. Asa au facut in Ceahlau, unde au construit, in ciuda protestelor si proceselor intentate de ecologistii romani si europeni, pe varful Toaca, in zona de protectie speciala a Parcului National Ceahlau, un luxos hotel alpin, mascat sub denumirea "casa de pelerini"!
  In luarile sale de pozitie in aceasta problema, Mitropolia Moldovei argumenteaza ca masivul "a fost si trebuie sa ramana un loc de spiritualitate monahala ortodoxa, nu de turism secularizat sau sectant". De asemenea, luarile de pozitie referitoare la ocrotirea mediului si pastrarea caracterului de rezervatie a muntelui Ceahlau venite din partea profesorului Ion Iordache, presedintele al Consiliului Stiintific al Parcului Ceahlau, sunt catalogate de Mitropolie ca fiind manifestari ale "ateismului stiintific nemtean".
  Mai nou, popii, in afara de proaspat sfintita manastire - construita ilegal, fara aviz de mediu si autorizatie de constructie - vor sa mai construiasca o partie de schi, o instalatie cu telecablu si telegondola si o instalatie de producere a zapezii artificiale. IN REZERVATIA NATURALA!
  Varietatea florei si a faunei vor avea enorm de suferit din cauza interventiei masive in rezervatie, ca urmare a lucrarilor de dezvoltare a infrastructurii, de amenajare a partiei, precum si a hotelurilor. Oricum masivul Ceahlau a ramas deja fara populatia de capra neagra, animalele au migrat in alte zone, alungate de zecile de zboruri la joasa inaltime ale elicopterelor armatei care au carat - GRATIS, normal - materialele de constructie cerute de calugari.
  Interesant este ca Masivul Ceahlau a mai fost subiectul unui scandal international, in 1965. O zona a culmii a fost dinamitata pentru realizarea statiei meteorologice, aspect criticat puternic de comunitatea internationala. Ceausescu a demis, ca urmare a acestui fapt, intreaga conducere a judetului, precum si persoanele responsabile de la nivel central.
 • 0 (0 voturi)    
  pt x (Marţi, 20 noiembrie 2007, 23:06)

  cristian [anonim]

  Tocmai de aceea am plecat din Romania. Pt ca nu vreau sa fac parte din sistemul de spagi din spitale. Si da, eu am incercat sa-i ajut cum pot pe diversi copii nevoiasi.
  Discutia aici este despre biserica/preotime in general si nu despre exceptii.
  Cosntruirea unui alt mastodont in Bucuresti, in detrimentul spatiului verde si al bunului simt este o ineptie.
  X, daca tot stii, spune-mi o fundatie a Bisericii Ortodoxe si ce proiecte au, pentru ca eu as dona bani daca as vedea ca sunt folositi corect. Pentru un nou palat pentru conducatorii bisericii nu dau o letcaie.
 • 0 (0 voturi)    
  Pt. atei (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 2:14)

  mo [anonim]

  Iubitii mei atei/sectanti/catolici si "ortodoxi" daca vreti sa va plimbati in parc ia faceti voi bine si mutati-va undeva la coada vacii , la tara, ca este nevoie de mana de lucru. Dar din cate se vede voua va place sa dati din gura si sa va umflati in pene doar doar va baga cineva in seama.
  Tot vorbiti ca viitoarea catedrala este o megalomanie, ceva jignitor pentru tot bucuresteanul, de parca ati vazut proiectul si stiti exact cum o sa arate.
  Si in primul rand nimeni nu va ia voua banul din buzunar, odata ce l-ati dat statului este al statului, de ce sa-l suga bine parlamentarii, mai bine daca se poate sa se bage intr-o biserica Ortodoxa si nu altfel.
  Dar de fapt de ce imi bat gura de pomana, mai ales cu "ortodoxii" dintre voi, voi sunteti de fapt niste lupi in piei de oaie si cica va etalati credinta. Daca sunteti credinciosi atunci faceti bine si mergeti la biserica si vedeti ce a facut biserica pentru neamul acesta. Si mai puneti-va din cand in cand intrebarea:
  Eu, ca un crestin ortodox ce sunt, ce pot face pentru Biserica? si nu ce face biserica pentru mine.
  Asa cum au scris si alti forumisti, voi nu vreti sa vedeti ce a facut pana acum Biserica in aceasta tara, aveti ochelari de cal si va place, sunteti extaziati cand reusiti cat de cat sa ponegriti biserica, deja cativa dintre voi au si avut orgasme doar la gandul ca pot arunca cu noroi.
  Habar n-aveti cat munceste Patriarhul, putini sunt care pot sa tina ritmul cu el, si multi preoti sunt asa, voi n-ati putea rezista intr-un astfel de ritm nici macar o luna de zile, daramite o viata de om.
  Sunteti dezamagiti de tara asta, sunteti liberi dragii mei sa plecati de aici, lumea ii mare si loc pentru sectanti si atei si alti "ortodoxi" este berechet prin orice alta tara. nu va place aici, sunteti nemultumiti, ati facut ceva? n-am auzit de nici unul dintre voi sa fi facut ceva, sa ramana ceva dupa el. nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  Nasol cu spiritu... (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 5:44)

  tot io [anonim]

  Citesc si ma ingrozesc... si trag o concluzie: Boala spiritului e ca alcoolismul. O ai si nu vrei sa o recunosti. Ba mai faci si scandal pe toate drumurile... popi, biserici, draci... Mai taticule, lasa-i si neamului asta posibilitatea sa-si inalte o catedrala care sa-l reprezinte, ca destul am fost calcati si umiliti si constransi sa ne ascundem in bordeie. Marimea ei sa simbolizeze marimea spiritului neamului acestuia. Iar unora nu le convine ca acesta sa creasca. Orice ar duce la asta ii face sa aiba frisoane noptile, si atunci batjocoresc... Stefan cel Mare e curvar, Mihai Viteazu e un flai futer, Decebal+Traian=Love, Antonescu e legionar, Ceausescu odios (!!! ma doare cand scriu aceste randuri)... aaa, pardon avem unu bun ... MS Mihaita de Hop-in-tol, care cu tupeu vine si cere saracului popor palate, terenuri , bani, asta binenteles ca plata ca ne-a vandut rusilor (el, desigur, si-a luat catrafusele si a plecat in tari "mai calde")
  Aici nu mai e vorba de religie si biserica, e vorba de neamul asta, care de cativa ani incoace e intr-o dezorientare cumplita... de rasul, mila si stresul lumii.
  Si, apropo de ai de vor sa plece din tara, lamentandu-se incoa si-ncolo. Pleaca tata, nu tot ameninta. Ca acolo-s sigur caini cu colaci in coada.
 • 0 (0 voturi)    
  @X (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 9:05)

  Pink Panther [anonim]

  Draga X, n-ai inteles NIMIC!

  Eu ma adresam celor putini de pe acest forum care vad utila o constructie megalomanica fara sens. Impartsesc parerile celor mai multi care cred ca este un proiect inutil.

  Pardon, util pentru unii (ce firma o fi "shortlisted"?)

  Draga "GIgel", stai tu linistit ca nu astept eu dupa pomenile guvernului de cacao din Ro!
  Deci ca sa-ti fie clar: banii sunt cea mai mica problema pentru mine!

  Si copii mei stiu deja sa traga concluziile dupa ce citesc un text ca prima vedere!
  X, in afara ca mi-ai dat replica nu te-ai referit la subiect. Stii despre ce este vorba?
  Iti doresc tie sa rezolvi ceva cu vecinii draga!
  Eu n-am nevoie de ei.

  Nemultumiri pot insemna altceva nu numai banii: sa nu-ti fie greata sa iesi pe starda ca dai de nebuni, sa poti sa ajungi linistit la servici nu iritat de tot felul de tembeli care claxoneaza ca idiotii sau dorm la volan,....

  Problema este ca biserica care are o mare responsabilitate nu stie sau nu poate sa faca ceea ce trebuie: sa se apropie de tineri nu sa tina predici insipide pentru babe si mosi, X, care nu mai inteleg nimic din viata asta.

  PS:
  Este in TM o biserica care are un spatiu cat 2 terenuri de fortbal, in schimb nu exista un teren se sport ca lumea in toata zona!
 • 0 (0 voturi)    
  veniti de luati mantuire, neamule... (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 9:22)

  constantinul [anonim]

  si uite-asa, inca 2 din ultimii 3 copaci ai bucurestiului au fost ingropati la temelia mantuirii neamului; ce conteaza ca nu mai exista spatii verzi in bucuresti, ce conteaza ca nu ai unde sa-ti scoti copilul la joaca, ce conteaza ca in bucuresti e mai mult praf decat in orice oras industrial din europa, ce conteaza ca suntem sufocati de cladiri construite una langa alta... macar vom fi un neam manuit; oare asta e scopul unei catedrale "a mantuirii neamului"? sa ne sufoce la unison cu tarabagii, cu constructorii iresponsabili, cu edilii incompetenti?
  si de ce toate astea? pentru ca in curtea templului megalomaniei (casa poporului) sa ramana loc pentru sefii incompetentilor, pentru parlamentari... in curtea casei poporului exista teren mai mult decat in tot parcul izvor, plantat cu ciulini de catre alesii neamului inca nemantuit. terenul asta nu putea fi cedat spre mantuirea neamului. nu se putea construi catedrala aici (asa cum vroia inca teoctist, Dumnezeu sa-l ierte)... pentru ca aici e loc doar pentru mantuirea lor... aici vor baietii sa-si faca un hotel de 5 stele, cu terenuri de sport (sa-si antreneze burtile si gusile), cu centre de recuperare (spa), si alte facilitati absolut necesare... ca recuperarea e grea dupa somnul din sedintele parlamentului;
  deci, locul de mantuire a prostimii va fi la poalele templului ceausist... din piscina de la ultimul etaj al hotelului de 5 stele, alesii se vor putea uita astfel in curtea catedralei, sa observe cum decurge manutirea neamului; ne vom mantui impreuna, desi separati de-un gard de 3m: prostimea jos, in FOSTUL parc... alesii sus, in varful dealului, la etajul 15, in halat, langa piscina;
  in concluzie: puterea si biserica, de-atatea ori inseparabile, inca o data scuipa impreuna in capul prostimii... "veniti de luati mantuire, neamule... daca sunteti alegator, ramaneti jos, la poalele dealului, la poarta bisericii... daca sunteti parlamentar obosit de somnul din plen, faceti stanga... piscina e la etajul 15..."
 • 0 (0 voturi)    
  comentarii (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 9:42)

  dan [anonim]

  dragi fratiori, Biserica nu este o institutie lumeasca, oricat v-ar parea ca ar fi.. are caramizi, betoane, costa miliarde, etc., dar randuiala ei reala este una cereasca.. slujitorii vor fi tot timpul nevrednici (din pacate).. dar sa-i lasam totusi sa faca lucrul pentru care sunt chemati.
 • 0 (0 voturi)    
  pt. Cristian. (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 9:43)

  x [anonim]

  Pentru donatii poti sa mergi direct la institutiile respective si sa nu treci prin BOR in care inteleg ca nu ai incredere.Vezi postul meu @26 ori postul @38.
  Iar cu privire la spatiul verde: In momentul asta, pe dealul Arsenalului este maidan. Daca se construieste catedrala, ea va ocupa sub 25% din suprafata, restul va fi amenajat parc de jur imprejur. Daca nu se construieste catedrala acolo, terenul va fi retrocedat ori concesionat si vor rasari cladiri langa cladiri - nici vorba de spatiu verde. Daca te indoiesti vezi cazul Cathedral Plaza unde pe un petic micut de teren a rasarit un building. Din 90 pana acum nu s-a facut nici un parc in Buc. ci din contra, vezi cazul Bordei ... si nu e singular. Si in Herastrau s-a construit.
 • 0 (0 voturi)    
  Credinta nu se mosteneste (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 10:16)

  un crestin..punct [anonim]

  Daca nu stiati mantuirea este personala si vine din credinta fiecaruia in Iisus Hristos. Nici popa si nici catedrala neamului nu te va mantui. Ce poti face ca sa-ti mantuiesti sufeltul, fa cat esti in viata, ca pe urma pomeni si alte aberatii din traditie sunt doar ca sa umple buzunarele preotilor.
  Catedrala Mantuirii Neamului...am gasit solutia...catedrala este mijlocul prin care suntem mantuiti, nu mai e Iisus. Cool

  Think again!
 • 0 (0 voturi)    
  cu catedrala neamului cat africa ori doi (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 10:17)

  Felix Houphouet-Boigny [anonim]

  Domnul mai sus mentionat , de felul lui primul Presedinte al Coastei de Fildes, a inaltat 1986-1989 la Yamoussoukro Basilica Notre-Dame de la Paix dupa modelul din Roma si intrecandu-l ca marime. Toata lumea si-a pus fruntea in creturi: unei tari africane mizere cu puzderie de probleme arzatoare ii arde de o Catedrala? Asta-i Africa, n-ai ce-i face - macar s-a vazut unde mergeau gramezile de bani drept ajutor pentru dezvoltare. Cu Catedrala Neamului si Casa Poporului in acelasi perimetru, Romania va face saltul la ratingul 2x Africa. Sa nu uite sa ceara suma-parte de la UE pentru un proiect prioritar de dezvoltare. Felicitari!
 • 0 (0 voturi)    
  construiti caractere nu (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 10:51)

  serban [anonim]

  Daca biserica neamului nu a reusit sa cladeasca caractere macar sa se fuduleasca cu o alta casoaie langa casa "poporului". Si cat de mult a fost prima a poporului la fel de mult o sa aduca casoaia nr. 2 mantuirea acestui neam nefericit. Si ce bine seamana autorii lor!
  La vest de noi lumea civilizata la est ai nostri ca "brazii"... despartiti de modul in care percepem crestinismul. Se stie ca protestantismul a scos lumea din evul mediu si a promovat adevaratele valori. Dar valul s-a oprit la granita noastra de vest.
  E prea izbitoare asemanarea de caracter intre ai nostri si diferenta fata de ai lor.
 • 0 (0 voturi)    
  veniti de luati mantuire, neamule... (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 11:10)

  constantinul [anonim]

  si uite-asa, inca 2 din ultimii 3 copaci ai bucurestiului au fost ingropati la temelia mantuirii neamului; ce conteaza ca nu mai exista spatii verzi in bucuresti, ce conteaza ca nu ai unde sa-ti scoti copilul la joaca, ce conteaza ca in bucuresti e mai mult praf decat in orice oras industrial din europa, ce conteaza ca suntem sufocati de cladiri construite una langa alta... macar vom fi un neam manuit; oare asta e scopul unei catedrale "a mantuirii neamului"? sa ne sufoce la unison cu tarabagii, cu constructorii iresponsabili, cu edilii incompetenti?
  si de ce toate astea? pentru ca in curtea templului megalomaniei (casa poporului) sa ramana loc pentru sefii incompetentilor, pentru parlamentari... in curtea casei poporului exista teren mai mult decat in tot parcul izvor, plantat cu ciulini de catre alesii neamului inca nemantuit. terenul asta nu putea fi cedat spre mantuirea neamului. nu se putea construi catedrala aici (asa cum vroia inca teoctist, Dumnezeu sa-l ierte)... pentru ca aici e loc doar pentru mantuirea lor... aici vor baietii sa-si faca un hotel de 5 stele, cu terenuri de sport (sa-si antreneze burtile si gusile), cu centre de recuperare (spa), si alte facilitati absolut necesare... ca recuperarea e grea dupa somnul din sedintele parlamentului;
  deci, locul de mantuire a prostimii va fi la poalele templului ceausist... din piscina de la ultimul etaj al hotelului de 5 stele, alesii se vor putea uita astfel in curtea catedralei, sa observe cum decurge manutirea neamului; ne vom mantui impreuna, desi separati de-un gard de 3m: prostimea jos, in FOSTUL parc... alesii sus, in varful dealului, la etajul 15, in halat, langa piscina;
  in concluzie: puterea si biserica, de-atatea ori inseparabile, inca o data scuipa impreuna in capul prostimii... "veniti de luati mantuire, neamule... daca sunteti alegator, ramaneti jos, la poalele dealului, la poarta bisericii... daca sunteti parlamentar obosit de somnul din plen, faceti stanga... piscina e la etajul 15..."
 • 0 (0 voturi)    
  @constantinul (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 14:36)

  daniel [anonim]

  Felicitari pentru comentariu. Nota 11!!!
 • 0 (0 voturi)    
  @52 (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 14:52)

  iulian [anonim]

  Esti sigur?
  Ai grija pentru ca nu ai doua sanse.
 • 0 (0 voturi)    
  de meditat (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 15:57)

  de meditat.. [anonim]

  In anul 870 bulgarii au trecut la Ortodoxie, fortandu-i si pe romani (i-au fortat oare?)

  In anul 1701 romanilor din Transilvania li s-au oferit drepturi cu conditia unirii cu Roma (Biserica Unita) (ce legatura are aceasta cu fortarea la Ortodoxie? A fost cumva o reparare a greselii de la 870?)

  In anul 1948 Biserica Unita a fost desfiintata (de comunisti, nu de ortodocsi)

  Regimul comunist a fost in general impotriva oricarei religii (inclusiv impotriva ortodocsilor, multi ajungand in inchisori din cauza credintei)

  Prin urmare: In decursul a 1000 de ani, romanii nu au fost liberi sa-si aleaga singuri crezul. O concluzie nedeclarata, dar implicita, este ca Ortodoxia a fost impusa si ca s-ar face o dreptate istorica daca am scapa de ea.
 • 0 (0 voturi)    
  CMN (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 23:57)

  i.r [anonim]

  Se pare ca proiectul CMN are foarte multi oponenti, (pe acest forum se pare ca mai multi decat adepti). Cred ca ar fi bine daca s-ar mediatiza mai mult acesta problema (utilitatea unui asemenea proiect) si in emisiuni televizate, in "talk-show"-uri. Alo, domnu' Tuca... ;)
 • 0 (0 voturi)    
  inutilitate (Miercuri, 21 noiembrie 2007, 23:59)

  M.C. [anonim]

  E foarte bine ca in conditiile in care exista copii de 7-8 ani cu altii de 2-3 ani in brate ce cersesc prin statiile de metrou, sau exista cazuri in care altii termina 4 sau 8 ani de scoala si sunt (aproape) analfabeti, pentru ca societatea noastra nu are bani pentru a plati profesori competenti, noi construim catedrale sau alte asemenea lucruri nefolositosre, care intr-un final nu vor duce decat la "dezvoltarea" cersetoriei, lenei sau inselaciunii. Si pentru ce? Pentru un dumnezeu care nici macar nu exista... Ce a adus bun Biserica de-a lungul existentei ei? Nu stiu... Stiu doar ca acum incurajeaza indirect cersetoria, minte, provoaca si intretine slabiciunea oamenilor, reprezinta o piedica in calea evolutiei, o unealta de manipulare pentru cei ce stiu sa o foloseasca. Pre multe lucruri rele, pentru care mai si platim! Apropo de scoala si religie - una dintre cele mai proaste idei - obligativitatea orelor de religie in scoala. Sa recunoastem: cat din ce doctrina Bisericii este in concordanta cu realitatea? Iar lucrurile care era evident ca nu mai sunt adevarate (in special dupa reformularea acesetora stiintific) fie au fost adaptate, fie evitate. Pana ce si "inceputul" este unul fals: sa fim seriosi - Adam si Eva - e o legenda. Iar abordarea problemelor spirituale este fie depasita, fie eronata, fie neadaptata la realitate!

  Luati d-acilea:
  "Sa ne ridicam la cer, n-avem nevoie de pilot,
  Privim Biserica ca pe-o organizatie de tip mafiot,
  Aici pe pamant batem pasul pe loc,
  Caci ne e frica de pedepse, ne e frica de foc,
  Doctrine vechi de mii de ani ne tin in intuneric,
  Asteptand promisul viitor feeric langa teleferic. [...]"
  "Parazitii"
  - va urma, vezi mesajul urmator -
 • 0 (0 voturi)    
  inutilitate (Joi, 22 noiembrie 2007, 0:12)

  M.C. [anonim]

  - continuare mesaj anterior -

  "[...] Sa stii ca cei cu o sanatate mentala precara
  Poa` sa moara-n p**a mea daca-asteapta sa moara. [...]"
  "Parazitii"

  "[...] Aveti 10 porunci bai baieti, si va mai scriu eu cate vreti,
  Dati-mi o creta imputita si patru pereti.
  Biserica noastra de 3 lei spune doar un lucru bun

  Exista riscu` sa va umpleti de har daca va intra-n paine,
  C*r*s*ii de ieri, p*p*n*rii de azi, homoxexuali de maine.
  Va rutina cand va p*s retina,
  Visu` meu e sa va calc cu masina,
  Nevinovat trec mai departe intreband a cui e vina. [...]"
  "Parazitii"

  "Avem facilitati inexistente, fonduri insuficiente,
  Nu sunt destule case sa traim, dar construim monumente
  Realmente vad fete indiferente, cand impotente omoara talente,
  Persoane influente rup documente, lansand promisiuni eficiente
  Noi nu vedem imagini, vedem fragmente,
  Suntem cobai satui de experimente,
  Avem idealuri, chiar si sentimente,
  Chiar daca viata e ca mancarea fara condimente,
  Pentru putere suntem instrumente, cu cereri indecente,
  Visele par SF-uri dar sunt prezente,
  Ai gropi de veci la preturi consistente,
  Te temi sa nu ai nevoie de medicamente,
  Actualmente, sunt respins din exconsiderente
  Vor sa dispari cum dispar banii publici din conturi curente,
  Suntem forme de viata inteligente, cu priviri reticente,
  Dam tot ce avem mai bun, primim in schimb avertismente,
  Literalmente torn, otrava in urechi, da, am antecedente,
  Transmit pe aceasta cale complimente
  Celor care ne iau mijloacele si ne dau subventii si suplimente
  Ende Ende..."
  "Parazitii"
  Am dat ca exemplu textul de mai sus CA ATARE deoarece nu imi apartine (pentru cei ce nu s-au "prins"), dar nu asta-i important, ci validitatea ideilor (unor "eretici").
  NOTA: Banuiesc ca va concentrati asupra a ceea ce conteaza, si nu va opriti asupra limbajului. Acesta are rolul sau, dar asta e deja alt subiect.
 • 0 (0 voturi)    
  ptr MC-Parazitii???!!! (Joi, 22 noiembrie 2007, 1:03)

  gurgu [anonim]

  Parazitii intr-o discutie serioasa (desi ce-i drept aici numai asta nu se face) despre valori???!!! Cati ani ai MC si cate postere pe peretzi?

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by