O fi avind ministrul Ludovic Orban multe defecte, dar macar o calitate trebuie sa ii recunoastem. Nu, nu e vorba despre talentul lui de gurist, ci de faptul ca ministrul penelist a reusit, in citeva luni, sa ajunga cel mai consiliat membru al Cabinetului Tariceanu II.

La inceputul mandatului, cabinetul ministerial nu avea decit treisprezece oameni. Numar cu ghinion. Si s-au mai angajat trei. In total, saisprezece oameni, dintre care noua femei si restul nu conteaza, muncesc pentru domnu’ ministru de la PNL.

Astfel, la cabinetul ministerial de la Transporturi lucreaza un director de cabinet, opt consilieri personali, doi secretari personali, doi asistenti de cabinet si doi curieri personali. Cu cit mai multi, cu atit mai bine, doar nu era sa moara ditamai ministrul de singuratate si plictis in asa cladire cit Pentagonul (hai, bine, juma’ de Pentagon).

Pentru serviciile lor, consilierii ministrului Orban au fost numiti membri si in consiliile de administratie ale institutiilor coordonate de catre minister sau subordonate lui.

Dar sa revenim, ca poate nu intelegeti de ce are nevoie un ministru de atitia oameni la cabinet. Pai, nu e prea greu sa va dati seama ce fac toti consilierii. Din cite ne dam noi seama, unul trebuie sa ii care chitara, doi s-o acordeze, citeva fete pentru backing vocals, alte citeva sa pregateasca un espresso mic de dimineata si citeva pentru decor, ca dau bine pe culoarea biroului.

Ca sa intelegeti mai bine cum sta treaba, sa ne uita m si-n alte ograzi ale Cabinetului Tariceanu II. Din pacate pentru ei, ceilalti membri ai Guvernului nu au meritat atitia oameni la birou.

Spre exemplu, pe Cristian David, ministrul de Interne, il banuim ca moare de ciuda. Cabinetul acestuia nu contine decit noua oameni, dintre care opt sint consilieri. Saracul ministru de Interne, nu-l vad prea bine. Nu are asistenti personali, nu are curieri, nu are secretari. Oare cum se descurca? Probabil ca isi cara singur corespondenta si isi scrie singur mail-urile.

Nici macar seful lui Orban, prim-ministrul Tariceanu, nu sta mai bine. La cabinetul sau nu lucreaza decit doisprezece consilieri personali. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, are doar patru consilieri personali. Doar ministrul Lazslo Borbely ii face putina concurenta: are doisprezece consilieri personali. (...)

Integral in Academia Catavencu