Conceptul de “interim management”, destul de putin cunoscut la noi, este familiar managerilor din Occident, companiile din tarile dezvoltate solicitand foarte des serviciile managerilor interimari.

“Primim multe solicitari de aliante cu firme de recrutare din strainatate, care vin si solicita colaborari, pentru a gasi pe plan local manageri interimari cu experienta de conducere”, a declarat pentru Business Standard Monica Vrabiescu, managing director al firmei de consultanta in resurse umane si recrutare Hill International.

Potrivit acesteia, companiile apeleaza, in general, la sevicii de “interim management” atunci cand intentioneaza sa deschida o noua fabrica, in cazul restructurarilor sau al preluarii de firme.

Un alt caz al folosirii managerilor interimari este acela al situatiei de criza, cand se impun masuri drastice care tin de managementul schimbarii.

“Desi «interim managementul» este un domeniu mai nou la noi, avem manageri capabili, cu abilitati organizatorice, de logistica si de coordonare, care sunt in stare sa lanseze o fabrica sau sa coordoneze un departament”, adauga Monica Vrabiescu.

Un manager interimar construieste o noua viziune pentru organizatia-client, preia fraiele acesteia pentru o perioada de la sase luni la doi ani. In aceasta perioada este sef cu atributii depline, angajat cu contract de consultant si, in unele cazuri, cu contract de management.

Un articol de Robert Iloviceanu

Integral in Business Standard