Ultimul produs auto lansat pe piata romaneasca face parte din familia Megane. Renault, liderul vinzarilor de masini din import in tara noastra, a lansat in urma cu citeva zile, la Bucuresti, cea de-a de-a doua generatie a lui Scenic, un monovolum din clasa medie pentru care estimeaza vinzari de 400 de unitati in acest an.

“Romania face pasi importanti in descoperirea monovolumului, vinzarile primei generatii Scenic totalizind, anul trecut, circa 1.100 de unitati.

Credem ca noul Scenic va fi bine primit de clientii romani, pentru ca este singurul monovolum din clasa medie aflat la cea de-a doua generatie care pastreaza o parte dintre trasaturile care l-au consacrat”, a declarat Nicholas Ianculescu, directorul general de la Renault Romania.

Disponibil in trei variante - Authentique, Dynamique si Privilege -, Scenic poate fi cumparat la preturi incepind de la 12.561 de euro fara taxe.

Doua milioane de unitati deja vindute

Scenic II va fi echipat cu cinci variante de propulsoare - trei diesel si doua pe benzina. Motoarele diesel au capacitati de 1,5 litri (80 cai putere), 1,5 litri (100 cai putere) si 1,9 litri (120 cai putere). Versiunile pe benzina sint foarte energice si au capacitati de 1,6 litri si 2 litri, si dezvolta 115 cai putere, respectiv 136 cai putere.

Autoturismele comercializate prin reteaua Renault Romania pot fi livrate clientilor

intr-un interval cuprins intre o zi si trei luni, in functie de solicitari, insa majoritatea comenzilor sint onorate in doua sau trei saptamini. De remarcat ca de la lansarea, in urma cu sapte ani, Scenic a totalizat peste doua milioane de unitati vindute la nivel mondial, reprezentind peste 50 la suta din vinzarile pentru intreaga clasa Megane.

Specialistii auto sustin ca primul Scenic a inventat clasa monovolumelor.