Liderii ieseni ai PNL-PD au reclamat, ieri, ca mai multi tineri care distribuiau o brosura de campanie a Aliantei D.A. au fost agresati si li s-au confiscat materialele de catre agentii unei societati de paza infiintate de un consilier local PSD.

“Haidamacii lui Constantin Adascalitei ne fugaresc tineretul si le smulg din mina ziarul pe care noi l-am tiparit, pentru a nu ajunge la ieseni”, a afirmat democratul Dan Cirlan.

In suplimentul respectiv era facut public un raport din 2001, prin care seful Corpului de Control al Guvernului, Victor Ponta, cerea o ancheta a politiei la Regia Autonoma Judeteana de Apa si Canal (RAJAC), condusa pina in 2003 de actualul candidat PSD la primarie, Gheorghe Nichita, unde descoperise nereguli grave. De cealalta parte, liderii PSD neaga acuzatiile aduse.

“Nu este adevarat, este o afirmatie absolut gratuita, asa cum ne-au obisnuit cei de la PNL-PD. Eu am vazut tineri cu ziare chiar in fata sediului nostru si nu li s-a intimplat nimic”, a afirmat presedintele filialei locale a partidului de guvernamint, senatorul Ion Solcanu. Consilierul local Constantin Adascalitei si-a declinat orice responsabilitate.

“Eu nu mai am actiuni la firma respectiva. E adevarat ca am infiintat-o, dar nu mai am legatura”, a precizat acesta. Conducerea societatii de paza a promis totusi ca va lua masuri impotriva agentilor implicati in scandal.

Lucescu face campanie pentru PSD Iasi

Dupa ce selectionerul echipei nationale a Romaniei, Anghel Iordanescu, s-a inscris in PSD, un alt antrenor de fotbal roman isi manifesta atasamentul fata de candidatii acestui partid.

Astfel, Mircea Lucescu, care l-a sustinut, fara succes, si pe Mircea Geoana la Primaria Capitalei, si-a anuntat ieri, intr-un ziar local, sprijinul deschis fata de candidatul PSD la Primaria Iasi, Gheorghe Nichita.

“De Gheorghe Nichita ma leaga o prietenie veche si o pasiune comuna: fotbalul. (...) Iesenii au nevoie de Gheorghe Nichita ca primar in urmatorii patru ani. Este capabil si serios, are proiecte serioase pe care va sti sa le puna in practica”, explica Mircea Lucescu.

Acesta este, in momentul de fata, antrenor la echipa Sahtior Donetk, dupa un sezon dezastruos la formatia turca Besiktas Istanbul.