Prefectul Ovidiu Grecea a deschis oficial, la ora 9,00, sedinta de constituire a consiliului local, si consilierii alesi pe listele Aliantei, ai PRM (2 consilieri) si ai PSD (11 consilieri) au depus juramintele. Primarul reales Neculai Ontanu a declarat presei ca, deocamdata, a depus juramantul de consilier, urmand ca saptamana viitoare sa-l depuna pe cel de primar.

Dupa constituirea consiliului local, alesii aliantei au vrut sa-si aleaga si viceprimarul, si comisiile de specialitate, dar consilierii PSD si cei ai PRM au parasit sala. Astfel, sedinta constituita legal cu doua treimi din numarul total al consilierilor nu mai avea cvorum, iar hotararile luate nu erau valabile.

Desi secretarul Toma Sutru i-a avertizat asupra acestui fapt, cei 14 membri ai aliantei si-au votat viceprimarul in persoana lui Horia Scarlat (PNL).

Ovidiu Grecea si-a facut numarul la sectorul 6

Lupta politica dintre alesii PSD si cei ai Aliantei PNL-PD a dus, ieri, la amanarea cu trei zile a sedintei de constituire a Consiliului Local al sectorului 6. Convocata pentru ora 13, si condusa de prefectul Ovidiu Grecea, sedinta de constituire a inceput aparent linistit.

Adversitatea mocnita dintre grupurile PSD si PNL-PD a izbucnit insa repede, cand membrii Aliantei au refuzat propunerea pesedistilor ca numarul membrilor din comisia de validare sa fie de cinci.

Dan Alexandru Darabont, liderul alesilor PSD, a luat atunci cuvantul si a spus ca refuzul nejustificat al Aliantei de a accepta un numar rezonabil pentru comisia de validare dovedeste tendintele dictatoriale ale membrilor acesteia si PSD nu va accepta decat un joc democratic, in interesul locuitorilor.

Apoi, pentru a le demonstra ca democratia inseamna negociere, Darabont si ceilalti noua membri PSD au parasit sala, avertizandu-i ca, fara PSD, ceilalti nici macar nu se vor putea constitui.

Dupa plecarea pesedistilor, prefectul Grecea, in loc sa constate sec faptul ca nu se intrunesc prevederile legale si sa dea dreptul la cuvant celor prezenti, a vorbit singur vreo douazeci de minute, despre faptul ca el "nu este nici al lui D.A., nici al Pesedeului" si a tras concluzia urmatoare: "Indiferent ce o sa mi se intample, raman, in continuare, la sedinta!".

Numai ca felul in care a continuat sa vorbeasca despre relatiile dintre cele doua formatiuni politice i-a atras antipatia celor ramasi, care au inceput sa intrebe daca mai are vreun rost continuarea sedintei. Raspunsul a venit rapid: "Lasati-ma sa-mi fac si eu numarul si, dupa aia, ma chemati la dv. in cabinet sa-mi faceti na-na!...

Domnisoara, daca mai spuneti ceva, va spun eu ca ajungeti la 15, din 17 prezenti acum, va spun eu!". In cele din urma, cei prezenti au inteles ca legea prevede o noua intrunire si s-au ridicat de pe scaune, in timp ce prefectul anunta o noua sedinta de constituire, conform legii, pentru sambata, la ora 13.