Echipa multimiliardarului rus Roman Abramovici, Chelsea Londra, ramane vedeta transferurilor spectaculoase in Premier League si in aceasta vara, dupa ce clubul londonez l-a achizitionat pe fotbalistul Didier Drogba de la Olympique Marseille contra sumei de 36 milioane de euro.

Drogba devine astfel cel mai scump atacant din istoria fotbalului englez, preluand sefia unui clasament in care patru din primii cei mai scumpi cinci jucatori din Premier League au evoluat pentru Chelsea.

Mutu ocupa un onorant loc 4

Sosit pe “Stamford Bridge” pentru suma de 23,7 milioane de euro, romanul Adrian Mutu ocupa pozitia a patra in ierarhia celor mai scumpi atacanti care evolueaza in prima liga din Anglia. Mutu a fost devansat de coechipierul sau, argentinianul Hernan Crespo (25,2 milioane de euro), si de varful olandez al lui Manchester United, Ruud van Nistelrooy (28,5 milioane euro).

Pe locul al cincilea se claseaza Jimmy Floyd Hasselbaink, transferat pentru suma de 22, 5 milioane de euro de la Atletico la Chelsea, la egalitate cu Alan Shearer, protagonistul unei mutari de la Blackburn la Newcastle. Urmatoarele pozitii in clasamentul celor mai scumpi atacanti sunt ocupate de Djibril Cisse (21 mil.), Sylvian Wiltord (19,5 mil.), Nicolas Anelka (19,5 mil.

), Louis Saha (19,2 mil.) si Dwight Yorke (18,9 mil.).

Drogba, un jucator cu care Adrian Mutu va trebui sa se lupte pentru titularizare, este considerat de specialisti noul Thierry Henry.

DROGBA

36 mil. euro (de la Olympique Marseille la Chelsea)

NISTELROOY

28,5 mil. euro (de la PSV Eindhoven la Manchester United)

CRESPO

25,2 mil. euro

(de la Inter Milano la Chelsea)

MUTU

23,7 mil. euro

(de la Parma la Chelsea)

HASSELBAINK

22,5 mil. euro

(de la Atletico la Chelsea)