Firmele lui Mihail Erbasu, in colaps financiar. Raportul Autoritatii Nationale pentru Control efectuat asupra societatilor lui Mihail Erbasu scoate la iveala o posibila motivatie pentru care acesta si-a pus capat zilelor. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri era falimentar si avea datorii de zeci de miliarde de lei atit la mai multe banci cit si, se pare, la camatari.

Toate firmele la care Mihail Erbasu era actionar majoritar au incheiat in ultimii ani numai contracte paguboase. In aceste conditii societatile erau in pragul falimentului. Mai mult acestea aveau datorii de peste 570 de miliarde de lei, in timp ce lichiditatile nu depaseau 5 miliarde de lei.

In perioada 2000 - 2003 Mihail Erbasu a semnat mai multe cecuri fara acoperire, situatie in care furnizorii firmelor sale nu au putut sa-si ridice banii.

Pe linga datoriile oficiale se pare ca Mihail Erbasu mai avea de inapoiat bani si camatarilor, de unde se imprumutase cu dobinzi foarte mari. Raportul privind situatia financiara a omului de afaceri este o surpriza. In topul celor mai bogati oameni din Romania publicat de revista Capital in noiembrie 2003, situatia lui Mihail Erbasu era mult mai buna.

Atunci el figura cu o avere de 100 de milioane de dolari si cu o cifra anuala de afaceri de peste 25 de milioane de dolari. Mihail Erbasu se ocupa in general de constructii dar si de afaceri cu ferme de animale si achizitii de terenuri.

Cu toate acestea recentul control al autoritatilor a scos la iveala ca toate bunurile lui Mihail Erbasu nu valoreaza cit totalul datoriilor pe care acesta le avea la banci si la alte societati. Mihail Erbasu s-a sinucis in seara zilei de 20 iunie aruncindu-se de la balconul vilei sale din Snagov.