Hala de productie a societatii Eurocopter Romania de la Ghimbav, judetul Brasov, a fost inaugurata ieri, pentru a doua oara, in prezenta premierului Adrian Nastase. Aceasta dupa ce, pe 6 iulie, a avut loc o alta inaugurare, o data cu predarea primului elicopter PUMA din cele patru destinate Ministerului Apararii din Marea Britanie. Atunci Nastase nu a putut participa.

Eurocopter Romania a semnat, in urma cu doua saptamini, primul contract pentru refacerea a patru elicoptere PUMA, apartinind Ministerului Apararii din Marea Britanie. Hala de productie de la Ghimbav a fost prima investitie majora a concernului aeronautic francez EADS in Romania.

Aici s-au modernizat mai multe elicoptere Puma pentru Emiratele Arabe Unite si acum se lucreaza la o linie de asamblare pentru un elicopter usor. Din 2002, de cind grupul EADS a venit in Romania la IAR Ghimbav, capacitatea de productie a fost modernizata, fiind adaptata la standardele europene.

Din toamna, se va trece la producerea unor elicoptere usoare, destinate politiei, Ministerului Sanatatii sau armatei. Potrivit reprezentantilor concernului, EADS doreste sa isi extinda cooperarea cu fabrici din industria aeronautica romaneasca, urmatorul proiect vizind societatea ROMAERO Bucuresti.