Englezii au creat un serviciu on-line menit gasirii rudelor care s-au nascut sau au murit in afara granitelor.

Peste un milion de date, care puteau fi consultate doar la un institut londonez sau in anumite biblioteci, au fost introduse in site-ul www. 1837online.com.

Acest lucru a fost creat in primul rand pentru a-i ajuta pe cei care isi cautau rude care au murit in afara Angliei, fiind inrolati in trupele britanice participante la cele doua razboaie mondiale. De asemenea, apar si informatii despre nasteri si casatorii care s-au petrecut in “liniile” britanice in timpul celor doua conflagratii mondiale.

Dupa cum precizeaza cei implicati in acest program, datele acopera si regimente din India si Africa de Sud care au luptat pentru Marea Britanie.

SE CAUTA RUDE. Un recent sondaj arata ca 54% din populatia Marii Britanii vrea sa-si gaseasca “radacinile”, iar unul din opt britanici deja o face. Cifrele oferite de BBC arata ca peste 700.000 de soldati britanici au murit sau au fost dati disparuti in primul razboi mondial si peste 300.000, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Sunt si vesti proaste din partea celor care coordoneaza acest program: nu toti soldatii care au murit pe diferitele fronturi au fost “inregistrati”, asa cum se intampla in cazul ofiterilor. In plus, fiecare informatie de pe site costa.