Banca Comerciala Romana (BCR) deruleaza o campanie de informare a clientilor sai privind noua numerotatie a conturilor bancare conform codului I-BAN.

De la intai septembrie, potrivit reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei, BCR va procesa doar tranzactiile (plati/incasari) pentru care documentele de plata cuprind noile numere de cont, potrivit codului I-BAN.

De aceea este strict necesar ca fiecare persoana fizica si juridica sa cunoasca noua codificare a conturilor sale, fie ca este vorba de conturi curente, de depozit, de card, de donatie, de sponsorizare, etc.

Noile numere de cont vor aparea sub forma unui sir de caractere impartit in grupuri de cate patru printr-un spatiu, toate incepand cu simbolul “ro” care reprezinta codul de tara. Astfel, codul I-BAN permite identificarea, in mod unic, la nivel international, a contului unui client persoana fizica sau juridica.

In cazul in care vorbim de o persoana juridica, aceasta trebuie sa-si informeze partenerii de afaceri, fie ca sunt furnizori, fie ca sunt beneficiari, de noile lor conturi.

Clientii BCR sunt instiintati de noile numerotatii ale conturilor lor atat la ghiseele bancii, atunci cand se prezinta pentru operatiuni curente – prin extras de cont, stare financiara, etc. - cat si printr-o scrisoare ce le este expediata de catre BCR, daca, pana la 1 septembrie a.c. nu se prezinta la banca.