Liderul organizatiei de tineret a PD, Liviu Nistoran, l-a acuzat ieri pe directorul de campanie al PSD, Dan Nica ca a fost artizanul unor inginerii politico-financiare pe vremea cand ocupa fotoliul de ministru al Comunicatiilor, saracind bugetul de stat cu mai multe zeci de milioane de euro.

Nistoran a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa "Ingineria 112", analizand si toate etapele care au stat la implementarea sistemului de apeluri de urgenta. Liderul PSD a aratat ca implementarea sistemului s-a dorit sa fie incredintata, fara licitatie, firmei "Nikra Communications Inc.".

Dupa ce aceasta varianta a cazut, in data de 27 iunie 2001 a fost emisa o hotarare de Guvern prin care s-a stabilit ca sistemul sa fie atribuit prin licitatie. "Doar una singura participa si castiga licitatia in august 2001. Castigatoarea este firma Romanian Public Safety (RPS), o firma fantoma care la acea data nu era inregistrata.

A doua ilegalitate a constat in faptul ca nu a existat decat un singur ofertant", a punctat Nistoran. El a povestit ca nici aceasta firma nu a implementat sistemul chiar daca termenul contractual era de 12 luni. "Dupa 18 luni, Ministerul Comunicatiilor rupe contractul, fara a cere penalitati de intarziere sau ca cineva sa-si asume responsabilitatea ", a sustinut liderul PD.

El a precizat ca, in cele din urma STS este desemnat pentru implementarea proiectului cu Ericsson furnizor principal desemnat. "Ceea ce a surprins este in continuare pretul foarte mare al sistemului. Ori costul final va fi mai mare din cauza serviciilor de integrare si training ori in transportul respectiv a mai fost ceva hardware in afara sistemului 112", a conchis Nistoran.

"Nu doresc sa raspund la atacurile murdare cu care deja ne-au obisnuit cei de la PD si PNL. As vrea totusi sa adresez o intrebare domnului Nistoran de la PD: La cat evalueaza viata unui om aflat in dificultate o persoana care ocupa locul 9 in topul celor mai bogati 300 de romani, sectiunea 'Telecomunicatii', cu o avere estimata la 5 milioane de dolari?", a comentat Dan Nica.