Eximbank continua reducerea dobanzilor la creditele in lei

de     Ager Press
Miercuri, 1 septembrie 2004, 0:00


Banca de Export - Import a Romaniei EXIMBANK SA continua reducerea dobanzilor pentru creditele de export in lei cu scadenta mai mica de doi ani si in luna septembrie.

Astfel, in aceasta luna, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani este de 17, 06 la suta fata de 17,88 la suta in luna august. Pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani rata dobanzii de baza a ramas la nivelul lunii august, de 15,90 la suta.

Toate aceste dobanzi beneficiaza de bonificatii in proportie de 50 – 60%.

De asemenea, a fost redusa si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii in capacitati de productie pentru export acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani, care este in aceasta luna de 18,06 la suta fata de 18,88 la suta in august.

Pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani rata dobanzii de baza este de 17,90 la suta, la aceeasi valoare ca si in luna august.

Pentru creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in USD, rata dobanzii de baza este de 3,53 la suta iar pentru credite de investitii in capacitati de productie pentru export, acordate in USD, este de 4,03 la suta. Mentionam ca la toate creditele acordate in dolari s-a pastrat nivelul ratei dobanzii din luna august.

Rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in EURO este de 3, 67 la suta (3,70 la suta in august) in timp ce pentru creditele de investitii acordate in EURO dobanda este de 3,97 la suta (acelasi nivel ca si in august).


27 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version