Consiliul de Integritate Morala (CIM) al PSD a luat, miercuri seara, act de renuntarea la candidaturi a social democratilor Aurel Tarau (Bihor), Iosif Armas (Calarasi), Viorel Balcan (Braila) si Culita Tarata (Neamt). Consiliul va continua examinarea sesizarilor primite din teritoriu.

CIM a aprobat regulamentul propriu de organizare si functionare, urmand ca documentul sa faca obiectul deciziei sedintei Biroului Executiv Central al partidului, se arata intr-un comunicat al PSD.

De asemenea, s-a luat in discutie propunerea organizatiilor reprezentantilor societatii civile, constituite in Coalitia pentru un Parlament curat, privind criteriile de selectie a candidatilor pentru alegerile parlamentare din acest an.

"Consiliul de Integritate Morala impartaseste intru totul scopurile proiectului propus de reprezentantii societatii civile, precum si ideea stabilirii unor criterii pe baza carora sa se realizeze evaluarea candidaturilor pentru Parlamentul Romaniei”, se precizeaza in comunicatul PSD.

Miercuri s-a luat in discutie o serie de sesizari primite, analizand situatia unor candidati in alegerile preliminare din cadrul PSD.

Armas si-a motivat retragerea de pe liste

Deputatul Iosif Armas a ales sa se retraga din cursa pentru prealegerile din PSD, cu toate ca a intrunit conditiile de eligibilitate impuse de conducerea partidui. El si-a motivat decizia prin faptul ca are o prezenta activa si in alte domenii de interes public, informeaza Mediafax.

Potrivit sursei, Armas apreciaza ca aceasta campanie interna din PSD este benefica pentru viitorul acestei formatiuni politice, avand ca miza deosebit de importanta revigorarea si innoirea unui segment al clasei politice.

"Tinand cont de faptul ca domnul Iosif Armas a avut si are o prezenta activa si in alte domenii de interes public, domnia sa a considerat potrivit sa se retraga din competitia interna declansata in partidul de guvernamint”, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al deputatului. Sursa mentioneaza ca Armas a obtinut peste 2.

000 de semnaturi in circumscriptia sa electorala si a intrunit conditiile de eligibilitate impuse de conducerea partidului.

"Iosif Armas se va dedica, in perioada imediat urmatoare, continuarii activitatilor din domeniul sportului si sprijinirii societatilor unde este actionar majoritar cand se va decide sa se implice din nou in viata politica, de preferinta in judetul natal, Caras-Severin”, informeaza comunicatul.

Armas a tinut sa multumeasca pentru increderea acordata de catre conducerea partidului, colegii parlamentari, precum si sustinatorilor si tuturor persoanelor care l-au ales si sustinut in aceasta perioada, precizeaza aceeasi sursa.