PSD si TSD ataca presa independenta asa cum ataca electoral si partidele de opozitie. Aflat la Congresul TSD, Adrian Nastase a subliniat in discursul adresat noii generatii pesediste ca problemele pe care le exprima presa nu sunt importante, chiar daca sunt reale.

Astfel ca patronul generatiilor din PSD le-a tinut tesedistilor o lectie despre cum se face o ierarhie a problemelor pe care trebuie sa le rezolve un om politic. „In afara de informatiile primite la birou exista, intotdeauna, surse suplimentare, in presa, la televizor, pe strada, in tara. Trebuie sa fim insa cu totii extrem de atenti.

Nu intotdeauna problemele din presa sunt si problemele oamenilor. Ca alesi ai oamenilor trebuie sa cunoastem problemele lor, dar, mai ales, trebuie sa stim sa alegem dintre acestea pe cele care sunt cu adevarat importante", i-a avertizat Nastase pe tesedisti.

„Toate problemele sunt reale si cele pe care le prezinta presa. Problema este ce ierarhie st! abilim intre ele si cum stabilim pentru decizia ulterioara care dintre ele sunt cele mai importante", si-a continuat didact Nastase prelegerea subliniind ca in calitate de social-democrati pe agenda de prioritati trebuie sa se afle „cresterea nivelului de trai".

Toti tesedistii au inteles mesajul lui Nastase care intr-o alta traducere ar insemna ca ceea ce scrie presa independenta despre coruptia sistematica a guvernarii, chiar daca este real nu este important.

Tot pentru atacuri la adresa presei a fost invitat la tribuna Congresului TSD un sef de celula tesedista din Salaj pe numele sau de scena Bob Virgil. Acesta s-a zbarlit impotriva mass-media in asa fel incat audienta sa inteleaga cine mai este „dusmanul poporului" in afara Basescu si Stolojan. „Am un mesaj pentru reprezentantii mass-media.

Patru ani ati castigat bani frumosi dand cu pixul in PSD. Acum poate ar trebui sa deveniti sponsorii celor de pe urma carora ati castigat acei bani. Sau poate ceilalti sunt mai apetisan! ti?", a incercat Virgil Bob sa se remarce in fata mai marilor sai de la PSD.

L-am intrebat pe autor ce a vrut sa spuna cu aceasta poanta, si a explicat ca jurnalistii ar trebui acum sa ajute PSD in campanie fiindu-i favorabil, drept rasplata pentru ca patru ani au fost lasati sa critice.