Festivalul ''Zile si nopti de teatru european la Braila'', care reuneste 33 de trupe din sapte tari, isi va deschide portile sambata, 25 septembrie, la Teatrul ''Maria Filotti'' din Braila.

Manifestarea, organizata de Ministerul Culturii si Cultelor, Uniter, Institutul Cultural Roman si autoritatile locale brailene, se afla la prima editie si se va desfasura in perioada 25 septembrie-3 octombrie.

Directorul festivalului va fi Doina Papp, iar presedinte de onoare Catalina Buzoianu. Apreciind potentialul cosmopolit cu care se mandreste Braila, Doina Papp a declarat ca, pe viitor, manifestarea ar putea beneficia de finantare europeana.

Festivalul, initiat ca un eveniment bianual, va cuprinde cele mai bune productii din ultimii doi ani, iar trupele inscrise reprezinta Romania, Grecia, Franta, Turcia, Moldova, Bulgaria si Austria.

Festivalul ''Zile si nopti de teatru european la Braila'' se va deschide cu spectacole ale teatrelor ''Masca'' si ''Bulandra'' din Bucuresti.

Pe toata perioada manifestarii, va fi organizata expozitia cu vanzare ''Cartea de teatru'' si se vor desfasura ateliere de creatie si simpozioane, iar, in final, va fi prezentat proiectul ''Terapia prin teatru'', realizat de Teatrul ''Maria Filotti'' in colaborare cu Institutul Mediteranean de Teatru.