Microsoft a deschis noua procese impotriva celor suspectati, ca au trimis e-mail-uri nesolicitate. Printre acestia se afla si o firma americana de e-mail marketing: National Online Sales.

In proces sunt implicati atat proprietarul firmei (Levon Gillespie), cat si cei care au apelat la serviciile sale. Avocatul Microsoft in proces, Aaron Kornblum, a explicat ca site-urile firmei acuzate nu pot fi inchise, totusi, pentru ca are sediul in China.

Avocatul a explicat ca prin aceste procese Microsoft incearca sa-i faca pe cei care trimit spam sa cheltuiasca mai multi bani, facand aceasta "indeletnicire" mai putin atractiva.

Incluzand ultimele noua cazuri, Microsoft spune ca a deschis in total 100 de procese impotriva spam-erilor, din care 70 pe teritoriul Statelor Unite.

In paralel, Federal Trade Commision din SUA (FTC) se pregateste sa ofere recompense de pana la 250.000 de dolari SUA celor care ofera informatii care sa conduca la prinderea spam-erilor. FTC spune ca partea cea mai dificila a misiunii sale este dovedirea persoanelor responsabile de trimitrea mesajelor spam.

De aceea este nevoie de marturii sub juramant din partea unor persoane care lucreaza pentru spam-eri, care sa-i "toarne" pentru recompensa.