Politistii de proximitate din Galati vor folosi rolele pentru a se deplasa in teritoriu, conform unui nou proiect ce s-ar putea materializa in primavara anului viitor.

Seful Compartimentului Politiei de Proximitate Galati, Ion Dima, este convins ca toti politistii se vor descurca de minune cu astfel de mijloace de transport.

“Cind au fost achizitionate bicicletele s-au gasit destui circotasi care sa spuna ca sint lucratori care nu stiu sa mearga pe bicicleta, dar s-au descurcat. Ne gindim serios la citeva perechi de role pentru politistii de proximitate. Nu ar fi o noutate. In tari cu traditie in politia de proximitate se practica deplasarea pe role”, a precizat Ion Dima.

Acesta a adaugat ca “nu va fi o problema mersul pe role. Cei mai multi dintre politisti sint foarte tineri si stiu deja sa mearga cu acestea”. Chiar si Ion Dima stie, pentru ca l-ar fi invatat copilul sau. “Eu l-am invatat pe baiatul meu, care acum e la facultate”, spune el.

Galatenii asteapta momentul cind politistii de proximitate vor putea fi vazuti in mare viteza pe strazi, facind acrobatii prin cartiere sau folosind pasul “incrucisat inainte-inapoi” ori “pasul sarpelui”.

Pina una-alta, in august, Politia de Proximitate Galati a achizitionat 11 biciclete de ultima generatie, dotate cu claxoane si sirene, investitia ridicindu-se la aproape 40 de milioane de lei.

Zilele acestea, un supermarket din Galati a sponsorizat Politia de Proximitate cu inca o bicicleta: “Nu vrem sa primim mai mult de o bicicleta, deoarece nu vrem sa rapim placerea altor societati comerciale care vor sa ne sponsorizeze”, a declarat Ion Dima.

Acesta a explicat ca toamna politistii “au parcat” bicicletele cu sirene la loc sigur pentru ca “ar fi caraghios sa mergem pe bicicleta cu umbrela”.