Potrivit directorului postului, target-ul este diaspora, reprezentata de romanii “plecati la munca”

Postul TVR International a aniversat ieri noua ani de la infiintare, ocazie cu care s-a lansat si noua grila de programe.

Sloganul “O toamna sub semnul lui “Noua” la TVRi” este legat, conform caietului de presa, de “noutatile” pe care TVRi le anunta.

Numai ca noutatile sint reprezentate doar de intentiile conducerii institutiei, pentru ca, altfel, TVRi gazduieste aceiasi “actori” prafuiti cu care ne-am obisnuit de ani buni: prezentatoarele Iuliana Marciuc, Luminita Anghel, Sorana Belciu, reporterul special Nicolae Melinescu sau directorul de programe Titi Dinca.

Printre filmele sau spectacolele de teatru care se vor difuza in noua grila a TVRi se regasesc: “Castelul din Carpati”, “Oglinda”, “Iancu Jianu”, “O vara de neuitat”. Nici unul dintre filmele noului val de regizori, premiati la festivalurile internationale, nu pare sa isi gaseasca inca locul printre noutatile promovate de TVR International.

In cadrul conferintei de presa organizate la sediul televiziunii publice, Monica Zvirjinschi, directorul postului, a afirmat ca in noua grila o pondere importanta vor avea programele dedicate “problemelor specifice” ale romanilor plecati in Occident, mai ales ale celor “plecati la munca”, categorie considerata, in mod bizar, ca “preponderenta in sinul diasporei

romanesti”. Raspunzind unei intrebari legate de prezenta in cadrul unor transmisii in direct a candidatilor la alegerile din luna noiembrie, Monica Zvirjinschi a declarat ca se asteapta recomandarile comisiilor parlamentare si ca o mare parte din programele informative vor fi preluate de la TVR 1.

Este si motivul pentru care emisiunile cu un continut social vor avea o pondere scazuta la TVRi. In aceste conditii, cu exceptia extinderii ariei internationale de receptionare, aniversarea a noua ani la infiintare nu pare sa aduca nimic nou in grila TVR International.