Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a anuntat, ieri, ca Municipalitatea va impune, pentru luna octombrie, un program de incalzire numai pe perioada de noapte, intre orele 22.00 si 6.00, deoarece prognoza pentru urmatoarele zile indica maxime de 18-20 de grade Celsius. „Nu vrem sa incarcam inutil facturile de caldura.

Vom merge deocamdata pe programul de incalzire pe perioada noptii, deoarece temperatura va reveni, in zilele urmatoare, la circa 20 de grade Celsius“, a spus Basescu.

Primarul general a subliniat ca, de la 1 noiembrie, RADET va transmite catre asociatiile de bloc noile contracte individuale de apartament, dupa modelul celor de la lumina si gaze. Basescu a explicat ca regia de termoficare va intocmi contractele individuale indiferent daca exista sau nu repartitoare montate la nivelul apartamentelor.

Calculul consumului individual se va putea face, spune Basescu, de asociatie, in functie de suprafata locuintelor sau de alte prevederi stabilite de locatari.

„Cei care nu doresc sa primeasca in aceasta perioada caldura de la RADET trebuie sa se adreseze sectiilor zonale, pentru a semnala acest lucru si pentru a li se opri furnizarea de agent termic. In cazul blocurilor cu contoare termice la scara, va fi mai simplu, locatarii putand sa inchida singuri distributia agentului termic, prin intermediul contorului“, a mai spus edilul-sef.

Traian Basescu a adaugat ca lucratorii RADET vor verifica, miercuri, scarile de bloc cu probleme, care nu au permis patrunderea echipelor pentru montarea contoarelor, in subsoluri fiind blocat accesul.

Tot ieri, edilul Capitalei a anuntat ca, in iarna 2004-2005, pe strazile Bucurestiului, vor actiona pentru deszapezire peste 320 de utilaje si aproximativ 2300 de oameni, iar, in acest an, nu va mai fi folosita sarea ca antiderapant. „Este primul an in care inlocuim sarea cu clorura de calciu si eco-taw.

Aceste doua substante sunt eficiente pentru carosabil si nu vor mai infunda canalizarile“, a precizat primarul.