Faur Isaia, barbatul care l-a stropit cu cerneala pe Emil Constantinescu la alegerile din 2000, a cerut, luni, Biroului Electoral Central sa-i inregistreze candidatura ca independent la alegerile prezidentiale, fara sa prezinte, insa, listele cu 200.000 de sustinatori, asa cum prevedea legea.

Prin cererea depusa, el a solicitat BEC sa-i accepte, totusi, candidatura la Presedintie, urmand ca aceia care doresc sa-l sustina sa isi trimita semnaturile prin posta. Faur Isaia a declarat ca va cere Biroului Electoral Central sa oblige instanta de judecata sa-i dea un certificat care sa ateste ca este sanatos mintal.

Un alt "potential candidat" la Presedintie este si Gheorghe Tipus, care a declarat ca este din Satu Mare, dar are buletin de Hunedoara "fara domiciliu". Declarandu-se reprezentant al RDCRSR (Republica Democrata Comunista a Republicii Socialiste Romania), Tipus a depus la BEC o lista cu 302 sustinatori, din cei 300.000 necesari, dintre care mai multi aveau numele Tipus.

Pentru ca nu a putut oferi la BEC date precise de contact (neavand domiciliu si declarand ca are telefonul "stricat"), Tipus a promis ca va reveni peste doua zile pentru a afla decizia BEC.

Tipus nu a putut preciza daca "partidul" pe care il reprezinta a fost inregistrat la tribunal, dar a mentionat ca a trimis o scrisoare la Monitorul Oficial pentru ca numele formatiunii sale sa fie publicat.

De altfel, el a trimis si o scrisoare la Parlament, in care solicita ca forul legislativ sa-i dea o adeverinta care sa ateste inscrierea sa in cursa electorala pentru cea mai inalta functie in stat.

Cererile lui Faur Isaia si Gheorghe Tipus vor fi discutate cel mai probabil azi, de BEC, la fel si contestatia depusa de George Gibescu, care contesta inscrierea oficiala a candidatilor Adrian Nastase, Traian Basescu si Corneliu Vadim Tudor si invalidarea inscrierii lor "intrucat au monopolizat alegatorii prin strangerea a milioane de semnaturi".