Anglo-Romanian Bank Limited (Anglia) a finalizat in aceste zile fuziunea prin absorbtia cu Banca Franco-Romana (subsidiara franceza a BCR). In iulie a.c.

, Anglo-Romanian Bank Limited (ARBL) si-a facut reintrarea pe piata bancara din Romania in urma fuziunii prin absorbtia realizata cu Frankfurt Bukarest Bank AG (fosta subsidiara a BCR din Germania), cu mentinerea sucursalei din Bucuresti si a agentiilor din Sibiu si Timisoara si a celei din Frankfurt sub marca si numele Anglo-Romanian Bank Limited.

Proiectul de fuziune a celor 3 entitati bancare a inceput cu mai bine de 3 ani in urma, scopul urmarit fiind acela de a oferi clientilor un singur partener puternic, o banca avand un capital de circa 100 milioane EUR, care isi desfasoara activitatea sub licenta britanica si care imbina experienta si cele mai bune practici bancare de pe pietele engleza, franceza si germana.

Aceasta fuziune marcheaza incheierea cu succes a unei etape istorice pentru Romania si pentru Europa. Este o premiera in istoria sistemului bancar european, realizata de Romania, de o banca Romaneasca.

“ARBL este o banca britanica respectata, cu o experienta de peste 30 de ani in City-ul londonez si cu capital 100% romanesc, actionar unic fiind Banca Comerciala Romana. Este cea mai mare investitie romaneasca in spatiul Uniunii Europene, un activ foarte important pentru Romania din perspectiva integrarii in UE” a declarat Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR.

Ia nastere, chiar daca la scara mica, o banca model “Uniunea Europeana” care anticipeaza aderarea Romaniei la structura continentala. Aceasta va fi apta sa asigure clientilor romani servicii pe piata locala si accesul la cele mai mari piete financiare din Europa.

“ARBL va avea un rol foarte important in sustinerea clientilor din Romania si a celor care lucreaza cu Romania. Prezenta ARBL in capitala Marii Britanii – unul dintre cele mai prestigioase centre financiare ale lumii – confera clientilor Grupului avantajele unor legaturi mai strinse intre BCR si investitorii internationali”, a adaugat Nicolae Danila.

Acelasi management si personal bancar vor asigura clientilor servicii de inalta calitate, personalizate, in acord cu strategia si politicile aplicate de toate companiile din Grupul BCR.

“Prin focalizarea pe clienti, intelegerea nevoilor acestora si gasirea rapida a solutiilor de a-i sprijini, suntem siguri ca ARBL isi va consolida increderea clientelei actuale si isi va dezvolta afacerile atat in Romania cat si la Londra, Paris si Frankfurt” a subliniat Tom Butler, C.E.O. al Anglo-Romanian Bank Limited.

Cu sediul in Finsbury Square, ARBL este operationala atat la Londra, Paris si Frankfurt, cat si in Romania – la Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Constanta.

Inca de la infiintare, in 1973, Anglo-Romanian Bank Limited s-a specializat in finantarea activitatilor de comert international in Europa Centrala si de Est si in operatiuni de nisa de piata, axandu-se in special pe activitati de finantare a operatiunilor de export-import.

In desfasurarea operatiunilor, Anglo-Romanian Bank Limited colaboreaza fructuos cu Camera de Comert Anglo-Romana, Camera Londoneza de Comert, Ambasada Romaniei la Londra, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Trade Partners UK (care recent a desemnat Romania ca piata strategica).

Totodata, banca a avut o contributie importanta la promovarea reciproca a oportunitatilor de afaceri, fiind un partener solid in organizarea de seminarii, forumuri, prezentari si misiuni economice organizate in cele doua tari.

Anglo-Romanian Bank Limited colaboreaza strans cu banca “mama”, avand o foarte buna cunoastere a pietelor romanesti si contacte excelente in Romania, atat in sectorul privat cat si in cel de stat.

De asemenea, ARBL a dezvoltat legaturi durabile si puternice cu marile banci internationale prin participarea activa pe piata financiara internationala, ca si fostele ei “surori” din Franta si Germania, membre ale Grupului Banca Comerciala Romana, ceea ce ii ofera posibilitatea de a asigura servicii financiare pe o larga arie geografica.

ARBL are o indelungata si solida experienta in afaceri internationale incluzand forfetarea, sindicalizarile, scrisorile de credit, finantarea operatiunilor de import-export, operatiuni pe pietele financiare si de capital.