Daca ieri, afirmatia era o simpla presupunere, dovezile sint clare astazi: romanul arestat saptamina trecuta in Pennsylvania, Statele Unite, si acuzat de utilizarea de carduri false, de uzurpare de identitate si de conspiratie criminala la comiterea de falsuri este fiul lui Nicolae Manea.

Avocatul lui Florin Adrian Manea, Dave Keller, a spus pentru Antena 1 ca data de nastere a clientului sau este 16 aprilie 1976, aceeasi cu a fostului jucator de la Gloria Bistrita. Florin Adrian Manea, 28 de ani, este plecat de sase ani in America si locuieste intr-un orasel din Washington unde, potrivit spuselor tatalui sau, antreneaza niste grupe de copii.

Infractorul retinut de politia americana avea asupra sa un document de identitate cu adresa din Hagerstown, orasel din acelasi district Washington.

Mai mult, contactat de Antena 1, procurorul care se ocupa de cazul romanului, Richard Alloway, a declarat: 'Ne-a spus mie si politiei ca face parte dintr-o familie care are legatura cu echipa nationala de fotbal a Romaniei si ca familia lui are multi bani".

Cautiunea lui Manea jr. a fost stabilita la 1,1 milioane de dolari, iar audierea preliminara va avea loc marti, anunta site-ul american www.creditcardsmagazine.com.

Si bacauanul Zlati e la inchisoare

Fiul lui Manea nu este singurul roman din lumea fotbalului arestat in strainatate pentru afaceri cu carduri false. Aurelian Zlati, 27 de ani, fost jucator la FCM Bacau, a fost retinut in august de politia din Marea Britanie si condamnat la 21 de luni de inchisoare pentru ca fura bani cu un card fals.

Zlati plecase legal in Marea Britanie din 2003 si nu mai juca fotbal de doi ani in momentul in care a fost arestat in oraselul Yarmouth din Anglia. y Anamaria Neagu

"Ce seamana asta cu mine!?"

Desi datele de identitate ale celui arestat erau identice cu ale fiului sau, Nicolae Manea a negat ieri intimplarea: "Este o pura coincidenta". Pe seama antrenorului echipei nationale de tineret circula o legenda asemanatoare.

Cind sotia sa a intrat in posesia unei fotografii cu Nae si o alta femeie si i-a adus-o pe o farfurie la masa, Manea s-a aratat surprins si a exclamat: "Ia uite, ce seamana asta de aici cu mine!?". y Anamaria Neagu

"Daca e adevarat ca a facut ceea ce ziceti, e treaba lui. E major, raspunde singur pentru faptele sale. Eu nu l-am crescut asa"

Nicolae Manea