Miron Mitrea a anuntat ieri ca o va da in judecata pe Alina Mungiu-Pippidi pentru ca a fost nominalizat pe "lista neagra" a Coalitiei pentru un Parlament Curat (CPC) din cauza averilor acumulate.

"Doamna Pippidi a fost tot timpul un politician de dreapta. Ea a lucrat pentru Emil Constantinescu, iar acum lucreaza pentru liberali. Am s-o dau in judecata, pentru ca nu-mi bat capul cu ea, din punct de vedere politic. Niciodata nu vorbesc cu cei care ii reprezinta pe altii. Este regretabil ca Basescu si Tariceanu se ascund dupa fusta unei femei", a declarat Miron Mitrea.

Tot ieri, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip, a declarat ca se opune listelor de neeligibilitate publicate de CPC. El considera ca aceasta procedura incalca Constitutia Romaniei, implicatiile acestui demers fiind de ordin juridic.

Alcatuirea listelor a fost catalogata ca fiind un mijloc de implicare in campania electorala care nu este reglementat si nu se mai intalneste nicaieri in lume. "Veti vedea ca vor veni niste europeni care vor califica acest lucru drept hartuire politica", a completat el.