Se pare că inregistrarea arată cum un bărbat trage un glonte in capul unei femei legată la ochi şi imbrăcată in portocaliu.

Un purtător de cuvant Al Jazeera spune că este de presupus că femeia arătată este doamna Hassan.

Soţul ei, Tahseen Ali Hassan, care este irakian, a lansat un apel la inapoierea trupului ei:

"Mi s-a spus că există o inregistrare video care pare să arate că a fost ucisă. Caseta video poate fi autentică, dar nu pot şti cu precizie. Ii rog pe cei ce au răpit-o să comunice ce au făcut cu ea. Vreau să se odihnească in pace", a sunat apelul său.

Doamna Hassan, care are naţionalitate irlandeză, britanică şi irakiană a fost răpită la Bagdad de o grupare necunoscută pe data de 19 octombrie.

Premierul britanic Tony Blair şi-a exprimat oroarea faţă de cele intamplate. Iar omologul său irlandez Bertie Ahern a spus că răpitorii doamnei Hassan sunt condamnaţi de intreaga comunitate internaţională.

Margaret Hassan, care era in varstă de 59 de ani, era directoarea filialei din Irak a organizaţiei de caritate Care International.

Care International a descris-o drept o femeie extraordinară, care şi-a dedicat viaţa celor săraci şi neajutoraţi din Irak, in special copiilor.

După răpirea ei, organizaţia şi-a incetat activitatea in Irak.

Dacă uciderea doamnei Hassan va fi confirmată, este prima femeie asasinată in cadrul valului de răpiri care bantuie Irakul.

Presa britanică este unanimă in a condamna uciderea ei. Ziarul Times publică pe prima pagină o fotografie mare a doamnei Hassan, ţinand in braţe un copil bolnav intr-un spital din Bagdad. Deasupra fotografiei, titlul - O viaţă inchinată Irakului se incheie cu un singur glonte.