Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Adriana Ticau, a revenit asupra declaratiei privind ofertele pentru CosmoRom, precizind ca RomTelecom a primi patru scrisori de intentie de la firme din Austria, India, Africa de Sud si Grecia pentru preluarea operatorului de telefonie mobila.

Ea a precizat ca scrisorile de intentie vor fi analizate de actionarii RomTelecom, fara sa prezinte detalii.

CosmoRom, care detine mai putin de 2% din piata de telefonie mobila din Romania, are datorii de 190 de milioane de euro catre furnizorii sai, in special catre firma Intracom.

In luna octombrie, cotidianul grec Kathimerini a relatat, citind surse din grupul OTE, actionar majoritar al RomTelecom, ca grupul elen ar putea investi intre 400 si 600 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani, pentru a relansa activitatea CosmoRom.

Aceleasi surse sustin ca administrarea operatorului aflat in dificultate ar urma sa fie transferata Cosmote, compania de telefonie mobila din Grecia a grupului, aceasta urmind sa preia si sarcina derularii programului de investitii.

RomTelecom a comandat bancii americane de investitii Citigroup un raport referitor la optiunile strategice cu privire la CosmoRom. Raportul a fost inminat actionarilor RomTelecom, OTE si Guvernului Romaniei, pentru adoptarea unei decizii.

Variantele mentionate in raportul Citigroup merg de la inchidere pina la vinzare.

Infiintata in 1999, divizia de telefonie mobila a RomTelecom si-a inceput activitatea in anul 2000 si avea, la finalul lunii iunie a acestui an, aproximativ 85.100 de clienti.

Pe primul semestru al acestui an, CosmoRom a consemnat incasari de 3,6 milioane de euro, in timp ce pierderile operationale au fost de 10,9 milioane de euro.