Agentii economici din Romania platesc sute de taxe si impozite, al caror control exact nu-l are nici o institutie a statului.

Prezent la Seminarul de fiscalitate de la Sinaia, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan, a prezentat un studiu conform caruia in Romania exista 60 de taxe si impozite directe, la care se adauga pana la 400 de taxe impuse de autoritati centrale si locale si tarife de autorizari. "Ne straduim sa aflam cat mai exact cate taxe trebuie sa platim.

Este foarte greu, pentru ca la nivel local administratiile au o oarecare libertate de a impune taxe. si pana la urma, toate acestea se reflecta in pretul serviciilor si produselor. La Constanta, Primaria a bagat o taxa de liniste - si exemplele pot continua", ne-a declarat Cristian Parvan.

Seminarul de fiscalitate care se desfasoara in aceste zile la Sinaia a ajuns la a saptea editie si este organizat de editura Rantrop&Straton. Timp de trei zile, peste o suta de economisti din toata tara s-au pus la punct cu noile prevederi ale Codului fiscal, care intra in vigoare de anul viitor.