Ieseanca Irina Schrotter si-a prezentat la Teatrul National "I.L. Caragiale" colectia de primavara-vara 2005, creata special pentru Romania. Printre vedetele care au fost prezente la eveniment s-a numarat si actorul de culoare Wesley Snipes, care a venit sa descopere ce se va purta anul viitor in viziunea moldovencei.

Prezentarea iesencei Irina Schrotter a fost conceputa ca un spectacol unitar, muzica fiind asigurata de orchestra "Blue Note Band" venita special de la Iasi pentru aceasta prezentare. Evenimentul a fost gandit pana la cele mai mici detalii.

De la accesorii (gentile purtand semnatura Ana Rinaldi, iar pantofii fiind creati special de Ballin, cel care creeaza pentru Dior si Channel) pana la coafura si machiaj. Colectia Irinei a fost inspirata de lucrarea artistului Dragos Patrascu "Studiu despre sunet", pe care moldoveanca a vazut-o intr-o galerie de arta la vanzare.

Pornind de la aceasta lucrare, creatoarea a conceput intreaga colectie, formata din peste 40 de tinute, realizate din materiale foarte scumpe.

Irina si-a prezentat colectia cu o saptamana inainte de Bucharest Fashion Week, eveniment de moda la care vor participa aceiasi creatori romani care participa de trei ani incoace la evenimentul gestionat de Nicu Gheara si care, nu intamplator, au lipsit de la prezentarea moldovencei.

Singurii creatori care au fost prezenti au fost Wilhelmina Arz si Carmen Seitan de la Foxy. Printre vedetele care au tinut sa o felicite si sa admire colectia Irinei s-au numarat Andreea Marin, care a venit fara Ion Tiriac, Ilie Nastase, unul dintre sponsorii lui Schrotter, Falemi, Diana Mun-teanu si Wesley Snipes, care a venit insotit de un intreg staf de negri.