Automobile Dacia, parte a grupului Renault, a primit, in primele trei luni de la lansarea Logan, peste 30.000 de comenzi pentru acest model, din care a onorat circa 15.000 in Romania si peste 4.200 pe piata externa, potrivit unui comunicat al producatorului francez de autoturisme. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, Automobile Dacia a mai primit 11.830 comenzi pentru Logan, dintre care 9.

500 din Romania si 2.330 din strainatate. Pentru a putea onora comenzile, conducerea fabricii de la Pitesti va introduce, de la inceputul anului viitor, un sistem de lucru in trei schimburi, se mai arata in comunicat.

Pana in prezent, noul model Dacia a fost comercializat in Cehia, Croatia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Turcia si Ungaria, in perioada urmatoare automobilul fiind asteptat si in Liban, Polonia, Siria, Slovenia si tarile baltice.

Desi a anuntat initial ca Logan nu va fi vandut in Europa Occidentala, producatorul francez a afirmat ulterior ca autoturismul va fi comercializat, de la jumatatea anului viitor, in majoritatea tarilor din Europa de Vest.