Andrei Gheorghe a fost concediat ieri de la Realitatea TV. Povestea e simpla. Miercuri seara, Adrian Nastase si Traian Basescu au avut singura disputa televizata inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale. TVR1 a transmis. Realitatea a retransmis. La final, a invitat citeva personalitati sa-i noteze pe cei doi candidati. Basescu a luat 8, Nastase 6 si asta i-a fost fatal lui Gheorghe.

Era directorul general al postului, gindise emisiunea si participase la ea, criticindu-l pe Nastase.

Un telefon in miezul noptii si a mai cazut o televiziune. Realitatea TV tocmai se aliase cu CNN, dar se vede treaba ca nu ajuta la nimic. Dupa cum nu i-a ajutat lui Traian Ungureanu, dat afara de la BBC. Nobletea tuturor initialelor lumii se face praf in Romania!

Puterea comite o eroare colosala. Il transforma pe Gheorghe intr-o victima la prima opinie dura a acestuia! Iar patronii postului Realitatea isi afecteaza investitia prin decredibilizare. Toate par insa mize minore fata de ideea de a controla tara. Cu orice pret.

Pe vremuri, masinile de scris erau inregistrate la militie, precum armele. Orice atentat la tacere putea fi imediat identificat.

Traim in alt mileniu, insa cei care ne conduc si-au pastrat obsesiile. Mai sint trei zile pina la alegeri si, in acest ritm, se vor interzice sms-urile, Internetul si bancurile. Ni se vor cere la control telefoanele mobile si televizoarele. Daca ne uitam cumva pe Minimax sau Cartoon Network si vedem cum iepurasul il intrece pe urs?!