Armata islamica din Irak a anuntat ca i-a eliberat pe ziaristii francezi Christian Chesnot si Georges Malbrunot, care au fost rapiti in luna august, a informat, marti, postul de televiziune Al-Jazeera, citat de AFP.

Ziaristii vor fi predati ambasadei franceze de la Bagdad, a adaugat postul de televiziune, fara sa citeze surse sau sa ofere detalii.

Premierul francez, Jean-Pierre Raffarin, a declarat in fata Senatului: "Am bucuria profunda de a va anunta ca Christian Chesnot si Georges Malbrunot tocmai au fost eliberati".

Christian Chesnot, care lucra pentru posturile publice Radio France si Radio France Internationale (RFI), si Georges Malbrunot, trimis special al cotidianului Le Figaro si al cotidianului regional Ouest-France, au disparut in Irak la 20 august, in timp ce paraseau impreuna Bagdadul pentru a se indrepta catre orasul Najaf.

Rapitorii au cerut guvernului francez abolirea in 48 de ore a legii care interzice portul valului islamic in scoli, ca o conditie esentiala pentru eliberarea jurnalistilor.

Teroristii au reusit, insa, exact contrariul obiectivului propus: i-au solidarizat pe musulmanii din Franta cu guvernul, facandu-i sa accepte legea asupra interdictiei portului valului islamic in scoli.