"Stairway to Heaven", piesa grupului Led Zeppelin, a fost desemnata cel mai bun cantec rock din toate timpurile. Piesa a aparut pe albumul Led Zeppelin IV din 1971.

Pe locul 2 s-a clasat piesa "Freebird" a celor de la Lynyrd Skynyrd, urmata de "Bohemian Rhapsody" a grupului Queen, "Smoke on the Water" a trupei Deep Purple, iar pe locul 5 ascultatorii Planet Rock au votat pentru "Paranoid" a celor de la Black Sabbath.

Pe locul 6 al topului realizat de radioul londonez se claseaza tot o melodie a celor de la Led Zeppelin, "Whole Lotta Love". Pe locul 7 este "Hotel California" a trupei The Eagles, pe locul 8 piesa "Rock and Roll" semnata Led Zeppelin.

Pozitia 9 a topului este ocupata de "Highway to Hell" a trupei AC/DC, iar pe ultimul loc se afla "All Along The Watchtower" a lui Jimi Hendrix Experience.

Formatia britanica Led Zeppelin a fost infiintata in 1968 de chitaristul Jimmy Page, care cantase alaturi de Yardbirds. Lui Page i s-au alaturat John Bonham la baterie, John Paul Jones la clape si vocalistul Robert Plant. Led Zeppelin a dominat topurile internationale timp de mai multi ani, inainte de a se destrama, in 1980, o data cu moartea lui John Bonham.

Piesa "Stairway to Heaven" este considerata o clasica a rock and roll-ului.