Abia instalata ieri in functie, noul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a anuntat ca ar vrea sa se extinda, prin infiintarea unor oficii prefecturale in fiecare sector, unde sa lucreze cite un angajat de-al sau.

Mioara Mantale, prima femeie prefect a Capitalei, a fost instalata ieri in functie, de vicepremierul Adriean Videanu, ajutat de Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, in prezenta entuziasta a unei asistente formate din membri de partid si alesi locali.

Mioara Mantale, 37 de ani, s-a autodescris ieri ca o buna cunoscatoare a realitatilor Primariei, calitate ce o recomanda pentru o functie longeviva in scaunul de prefect al Bucurestiului.

„Le promit bucurestenilor ca voi avea o activitate orientata catre cetatean si-i asigur ca nu risca nimic daca au incredere intr-o femeie“, si-a incheiat discursul de instalare Mioara Mantale.

Ea spune ca va avea de luptat cu eventualele ilegalitati ale autoritatilor locale, dar mai presus de aceasta cu misoginismul si prejudecatile celor din jur care refuza inca sa vada in ea un jurist ca oricare altul si se incapatineaza sa-i minimalizeze preocuparile la chestiuni cosmetice.