Dragos Seuleanu il va actiona in instanta pe Bogdan Radulescu, unul dintre jurnalistii protestatari din SRR, dupa ce Colegiul CNSAS a transmis, pe baza documentelor detinute la 21 mai 2002, ca presedintele radioului public "nu a fost agent/colaborator al securitatii ca politie politica".

Dragos Seuleanu a adresat CNSAS, la sfirsitul lunii ianuarie, o cerere de verificare, in urma actiunii lui Bogdan Radulescu, unul dintre jurnalistii protestatari din SRR, care anuntase ca intentioneaza sa trimita CNSAS, SIE si SRI spre analiza o lista pe care figurau mai multi reprezentanti ai conducerii radioului, suspectati ca ar fi facut politie politica in timpul regimului comunist.

"Il voi actiona pe Bogdan Radulescu in instanta ca persoana particulara si ii cer despagubiri de doua miliarde de lei", a declarat Dragos Seuleanu, dupa ce a primit raspunsul CNSAS. Pentru acest raspuns, trimis joi lui Seuleanu, Colegiul CNSAS a folosit datele de la o verificare anterioara, din 2002, ceruta de un cotidian central.

Seuleanu a declarat ca, dupa ce vor veni raspunsurile pentru ceilalti

membri ai conducerii SRR, se pregatesc noi actiuni in instanta pentru Bogdan Radulescu. Circa alti opt membri ai conducerii radioului se pregatesc sa-l actioneze in judecata in nume personal pe Bogdan Radulescu si ii vor cere sume cuprinse intre 500 de milioane si doua miliarde de lei, sustine Dragos Seuleanu.

La solicitarea lui Seuleanu, toti directorii din Societatea Romana de

Radiodifuziune (SRR), sefii de cabinet si consilierii au depus, la sfirsitul

lunii ianuarie, cereri in nume personal pentru cercetarea la CNSAS.

Aceasta initiativa, considerata de SRR drept "radicala", a fost "consecinta atacurilor care au fost lansate de citiva salariati ai SRR la adresa conducerii institutiei".

Unul dintre liderii jurnalistilor protestatari din radioul public, Bogdan

Radulescu, a anuntat ca intentioneaza sa trimita CNSAS, SIE si SRI spre analiza o lista pe care figurau mai multi reprezentanti ai conducerii radioului, suspectati ca ar fi facut politie politica in timpul regimului comunist. Bogdan Radulescu, comentator la Radio Romania Actualitati, a citit numele de pe aceasta lista, fara a o furniza ziaristilor.

Pe lista citita de Bogdan Radulescu figurau in calitate de posibili fosti

activisti ai politiei politice Dragos Seuleanu, presedinte-director general al SRR, Victor Ionescu, redactor sef la stirile Radio Romania Actualitati (RRA), Viorel Popescu, director RRA, Stefan Ciochinaru, director Antena Bucurestilor, Dan Dumitrescu de la agentia de presa RADOR, Carol Malinescu, redactor-sef Redactia Social-Economic a SRR, Mircea Ion Rucareanu, redactor-sef adjunct la

departamentul politic SRR, Doru Vasile Ionescu, director Radio Romania International (RRI), Simina Botar, Nicu Ion Popescu, Dan Constantin Preda, director la RADOR.