Conform traditiei inaugurate cu multi ani in urma, de fiecare data cind constructorul german Porsche prezinta un nou model 911 Coupe, la scurt timp dupa aceea isi face aparitia si versiunea cabrio a acestuia. Regula a fost respectata cu strictete si in cazul noii game 997.

Porsche ramine fidel solutiei clasice cu capota din pinza. In primul rind, adoptarea unui acoperis pliabil rigid nu ar fi fost posibila pentru ca nu exista spatiul necesar pentru a-l escamota.

In al doilea rind, in conceptia amatorilor acestui gen de caroserie nimic nu poate inlocui o capota de pinza, aceasta fiind insasi esenta ideii de cabriolet si a farmecului unei asemenea caroserii. Cum era de asteptat in cazul de fata, capota din pinza este de o calitate exceptionala, asigurind parametrii optimi la toate capitolele.

Model de elita

In orice moment, compromisul confort-sport-tinuta de drum este la cota maxima. Chiar si in situatia in care soseaua este umeda, masina are o tinuta de drum excelenta si foarte usor de controlat.

Sistemul de frinare este foarte generos, dimensionat cu discuri de 330 mm, dar care, pentru cei foarte exigenti, poate fi comandat in versiunea Porsche Ceramic Composite Brake, situatie in care discurile sint ceramice si au un diametru de 350 mm.

Ca de fiecare data in urma unui asemenea test, concluziile sint foarte limpezi.

Porsche Carerra Cabrio este un model de elita ale carui calitati fac din momentele petrecute la volanul sau adevarate clipe de vis, care, din pacate, nu pot fi traite decit de catre foarte putini, masina putind fi echivalata de adevaratii pasionati cu un obiect de arta sau cu ceea ce francezii numesc "arta de a

trai bine".

Securitate maxima

In ciuda faptului ca ne referim la un cabriolet, securitatea pasagerilor este la cote maxime, in caz de accident sau de rasturnare intrind in functiune un sistem de sase airbag-uri pozitionate frontal, lateral si la nivelul capului.

Porsche este primul constructor care ofera in serie acest lucru, tot sistemul fiind construit si conceput pentru modelele sale cabrio. dan.alexandrescu@prosport.ro