28.000 de suporteri veniti din toata tara au venit pe arena Ghencea pentru a-i incuraja pe stelisti in incercarea lor de a invinge pe Villarreal. Dupa 90 de minute de sperante, Steaua si Villarreal au terminat la egalitate, scor 0-0, astfel ca in Spania se va decide echipa care va continua lupta pentru cucerirea Cupei UEFA. "A fost un joc echilibrat, dar totul se va decide in Spania.

Acest rezultat nu avantajeaza pe nimeni. Nu am jucat atat de defensiv pe cat ar crede unii pentru ca am avut doua ocazii, cate una pe repriza. Speram sa transam calificarea pe teren propriu", a spus antrenorul spaniolilor, Manuel Pellegrini, care a dorit sa-i felicite pe fanii veniti pe Ghencea pentru modul in care si-au sustinut echipa.

Referitor la faptul ca Steaua nu a mai marcat in deplasare, in Cupa UEFA, de mult timp, Pellegrini a spus ca nu-l intereseza statistica, singurul lui scop fiind acela de a-i impiedica pe stelisti sa marcheze in meciul retur. "Steaua are multe individualitati, atacanti periculosi. Per ansamblu, este o echipa buna.

Este insa dificil sa spun pe ce loc ar fi Steaua in Spania, pentru ca nu se pot face comparatii intre cele doua campionate", a precizat tehnicianul spaniolilor. La conferinta de presa de dupa meci, Zenga a dezvaluit ca, in vestiar, elevii sai erau foarte suparati ca nu au reusit sa marcheze. "Pentru prima oara in aceasta editie de Cupa UEFA nu am marcat acasa.

In vestiar, dupa meci, toti erau asa de tristi ca si cum am fi pierdut, insa au trecut doar 90 de minute, mergem sa castigam la Villarreal. 0-0 este un rezultat bun, vom incerca sa dam gol repede acolo. Este adevarat ca Villarreal nu a primit gol acasa de mult timp, dar trebuie sa vina si momentul acela, precum si cel in care vom da gol in deplasare, in cupele europene", a afirmat Walter Zenga.

Desi echipa pe care o patroneaza nu a reusit sa invinga pe Villarreal, Gigi Becali crede ca rezultatul de 0-0 avantajeaza Steaua. "Nu sunt dezamagit. Ma asteptam totusi sa castigam cu 2 sau 3-0, dar nu a fost sa fie asa. Rezultatul de 0-0 este in avantajul nostru. Sansele noastre de calificare au crescut cu 10 la suta. Daca nu am reusit aici, o sa scufundam submarinul la Villarreal.

Meritam sa castigam meciul acesta. Am avut ocazii, am si inscris, dar daca Andrei Cristea nu sarea la cap era gol valabil", a mentionat patronul Stelei.

Dorinel Munteanu: "In fotbal nu exista misiune imposibila"

Optimismul finantatorului, dar si al antrenorului nu a ramas fara urmari nici in randul fotbalistilor, care au declarat la unison ca Steaua poate elimina pe Villarreal. "A fost un meci in care puteam marca. Mergem acolo cu speranta ca-I putem elimina, pentru ca in fotbal se pot intampla multe. Ne asteptam la aceasta replica, pentru ca i-am studiat mult pe caseta.

Stiam ca Villarreal e o echipa foarte puternica, echilibrata in toate compartimentele. Vom face tot posibilul sa ne calificam chiar la ei acasa. In fotbal nu exista misiune imposibila", a spus increzator veteranul Dorinel Munteanu. Pe aceeasi lungime de unda s-a situat si mijlocasul Sorin Paraschiv: "Nu este un rezultat asa rau. Vom merge la Villarreal sa inscriem.

Nu am facut un meci rau, dar am intalnit o echipa buna, care a stat extraordinar in teren. Din fericire scorul a fost egal si nimic nu este pierdut", a afirmat Paraschiv. In ceea ce-i priveste pe fotbalistii lui Villarreal, acestia au spus ca Steaua este o echipa puternica care le va pune mari probleme in meciul de duminica.

"Este un rezultat bun, dar si periculos pentru ca daca ei marcheaza, situatia se complica. Steaua a demonstrat ca are jucatori buni, dar daca facem lucrurile cum trebuie putem obtine calificarea. Astazi a trebuit sa fim concentrati si sa muncim pentru ca terenul nu ne permitea alt lucru", a declarat, pentru cotidianul Diario Siglo XXI, fundasul dreapta Venta.

De aceeasi parere a fost si fundasul stanga, Arruabarrena, care a spus ca returul va fi foarte greu deoarece Steaua a eliminat Valencia. In alta ordine de idei, meciul a miercuri seara a reprezentat intorcearea pe teren a lui Florentin Dumitru.

Micutul mijlocas nu a mai evoluat pentru Steaua din luna noiembrie 2004, el fiind nevoit sa faca o pauza de patru luni in urma unei accidentari la genunchiul drept.