Potrivit unei recente luari de pozitie a guvernului Marii Britanii, logodnica printului Charles, Camilla Parker-Bowles, are toate sansele sa ajunga pe tronul Angliei dupa decesul reginei Elisabeta a II-a.

Ministrul pentru Afaceri Constitutionale, Christopher Leslie, a aratat ca, in eventualitatea in care printul Charles devine rege, Camilla devine in mod automat regina.

Actuala Constitutie britanica este fara echivoc, afirma si deputatul Andrew Mackinlay, care a explicat ca ar fi nevoie de un act legislativ pentru ca lui Parker-Bowles sa-i poata fi refuzat titlul de regina.

Tinand cont de faptul ca o astfel de lege ar trebui votata si de Parlamentele Canadei, Australiei si Noii Zeelande, lucrurile se complica rau, avand in vedere ca o mare parte a supusilor coroanei britanice din insula, precum si din toate cele 17 tari-dominion sau sub protectorat britanic nu agreeaza de fel ideea casatoriei lui Charles cu

Camilla si nici perspectiva unui viitor monarh in persoana printului de Wales.

Tocmai pentru a mai aplana retinerile populatiei, Charles a si subliniat in repetate randuri ca dupa casatorie Camilla ar urma sa devina "doar" ducesa de Cornwall, iar in cazul in care el ar accede la tron, ar primi titlul de "printesa-consoarta".

Oricum, evenimentul programat pentru data de 8 aprilie ii da numai dureri de cap printului. Astfel, de curand Alteta Sa Regala, enervat de-a binelea, ar fi strigat "da-o-ncolo de nunta", au relatat, cu savoare, tabloidele britanice. Mirele ar fi fost suparat nevoie mare in urma boicotului la care pare supus din partea intregii familii regale.

Lovitura de gratie a venit acum din partea tatalui sau, printul-consort Philip, duce de Edinburgh, care si-a informat cu raceala fiul ca va fi plecat intr-o vizita protocolara in Germania pe data de 8 aprilie si ca va absenta, cu mare probabilitate, de la cununie. Rabdatoare, Camilla l-a convins insa pe Charles ca este cazul sa duca totusi evenimentul la bun sfarsit, conchid tabloidele.