Va pleca sau nu Zenga de la Steaua dupa disputa avuta cu Gigi Becali? Aceasta este intrebarea care se pune in Ghencea. Walter e in Italia de citeva zile si nu a mai vorbit la telefon cu patronul sau, insa este la curent cu toate declaratiile pa care Becali le-a facut in ultima vreme.

"La intoarcerea in Romania, voi avea o discutie serioasa cu prezidente. Pina atunci nu mai comentez nimic", a explicat ieri Zenga.

Apropiati ai italianului spun ca una dintre variante este si demisia lui. Desi in birourile de la Marriott se vorbeste tot mai insistent ca Zenga s-a retras deja, urmind sa oficializeze acest lucru la revenirea in Romania, italianul a fost ieri ferm: "Nu mi-am dat nici o demisie, sint in Italia, cum puteam sa fac acest lucru?".

Totusi, Zenga le-a spus prietenilor ca nu mai poate accepta sa fie umilit de Gigi Becali la nesfirsit.

"Am acceptat cu Cristea, dar nu pot inghiti chiar tot", ar fi zis Walter, care va renunta la Steaua daca in urma discutiei cu Gigi Becali nu va obtine de la acesta macar promisiunea ca orice dorinta a patronului in privinta titularizarii unui jucator nu va mai fi facuta publica.

CE SPUNE ZENGA

Ameninta cu demisia privitor la "cazul Dumitru"

Unul dintre motivele pentru care Zenga e gata sa renunte la Steaua este cum va fi rezolvata problema lui Florentin Dumitru. Gigi Becali a fost ferm: "De aici inainte, Dumitru va juca titular. E simplu, daca Zenga il va baga, va ramine la echipa, daca nu, pleaca".

Walter s-a situat pe o pozitie total diferita si a declarat ieri: "Daca patronul meu nu va respecta ideea mea, atunci imi pare rau, va continua fara mine. Daca un antrenor spune fa incalzire si jucatorul refuza, eu ce fac? Il trimit acasa imediat".

Zenga este hotarit sa nu accepte nici un compromis in acest caz si e de asteptat sa-i ceara lui Becali ca jucatorul sa fie amendat sau sanctionat intr-un anumit mod pentru ca n-a dorit sa intre in teren la returul cu Villarreal.

De ce MM s-a gindit la alt antrenor?

Un alt argument care sustine faptul ca Zenga este pe picior de plecare il constituie discutia dintre Gigi Becali si MM Stoica, de luni seara. Povesteste Gigi: "Dupa ce l-am convins pe MM sa ramina, mi-a zis ca pe cine aducem antrenor.

Eu i-am spus ca din ce stiu am asa ceva la echipa si ca Walter nu m-a anuntat ca pleaca".

Cum Mihai Stoica este persoana cea mai apropiata de Zenga si cum MM i-a zis lui Gigi Becali ca e nevoie de un alt antrenor, se intelege clar ca presedintele Stelei fusese informat de Walter ca acesta urmeaza sa renunte.

E de asteptat ca dupa ce Stoica a revenit asupra deciziei de a pleca, sa incerce sa-l convinga si pe Zenga sa faca acelasi lucru.

ARGUMENTE

De ce ar renunta

- din cauza imixtiunii lui Gigi Becali in alcatuirea echipei si a lotului. Zenga le-a spus prietenilor din Italia: "Cine a ajuns sa-mi dea mie sfaturi? Gigi Becali? Eu sint Walter Zenga, am insemnat ceva in fotbal, nu pot fi chiar umilit"

- pentru ca in afara lui Keca, nici un jucator dorit de el, printre acestia aflindu-se Mitrovici, Caramarin, Plesan, McKaine, Srhoj si Gigel Bucur, n-a ajuns in Ghencea

- deoarece s-a aratat extrem de deranjat de modul in care un club de talia Stelei a organizat deplasarea la Villarreal. Din cauza faptului ca Gigi Becali a dorit sa-si ia in avion cu echipa nepotii, verii, bodyguarzii si prietenii, el si jucatorii n-au mai ajuns la timp pentru a efectua antrenamentul oficial pe "El Madrigal"

- pentru ca, in ciuda rezultatelor foarte bune pe care le-a realizat pina acum, patronul Stelei nu i-a propus prelungirea intelegerii din vara lui 2005

- pentru ca in dese rinduri Gigi Becali a zis ca "daca suporterii vor, il voi aduce antrenor pe Lacatus" sau ca "e posibil ca Piturca sa se intoarca principal la Steaua"

De ce nu ar pleca

- pentru ca vrea sa termine munca inceputa in vara anului trecut si sa cistige campionatul, performanta la indemina, care i-ar spori considerabil cota

- s-a atasat foarte mult de jucatori si nu vrea sa lase pe altcineva in loc, care ar putea culege laurii victoriei in cazul in care Steaua ar cuceri titlul de campioana

- pentru ca in acest moment nu are o alta oferta clara si ar pierde o suma mare de bani, peste 100.000 de dolari, in cazul in care ar pleca

Performante

- calificarea Stelei, dupa o absenta de 12 ani, in primavara europeana

- a eliminat campioana Spaniei, Valencia, in "16"-imile Cupei UEFA

- a terminat pe primul loc turul Diviziei A, la o distanta de 6 puncte de locul 2

- Steaua are in acest moment 10 jucatori la echipele nationale: 7 la reprezentativa Romaniei, 2 la echipa de tineret si unul la "nationala" Belarusului, lucru nemaiintilnit in Ghencea dupa 1989

- a cistigat in tur pe terenul principalei rivale, Dinamo, Steaua impunindu-se in Stefan cel Mare cu 1-0

- a redescoperit jucatori ca Oprita, Ogararu si Ghionea, care pe vremea lui Piturca erau rezerve, primii doi fiind la un pas sa plece din Ghencea pe motiv ca antrenorul de atunci nu avea nevoie de ei

Contraperformante

- a pierdut din primul tur al Cupei Romaniei, 0-1 cu divizionara B "U" Cluj, lucru pe care Steaua nu l-a mai patit de 32 de ani

- a pierdut pe teren propriu in fata lui Poli Iasi, "lanterna rosie" a clasamentului la data la care s-a jucat partida

12 meciuri a jucat Steaua, cu Walter Zenga pe banca, in actualul sezon al cupelor europene, record absolut de partide pentru o echipa romaneasca intr-o campanie a competitiei intercluburi

"El a zis ca nu-si da demisia, iar eu nu-l voi da afara. Deci antrenor la Steaua va fi tot Walter Zenga"

Gigi Becali

"Cred ca Walter nu va demisiona. Am venit la Steaua mpreuna cu el si daca, totusi, Zenga va renunta, atunci voi pleca si eu. Mi se pare corect sa fac asa"

Massimo Pedrazzini, antrenor secund Steaua

CONFLICT

Desfiintat de fani

Pe site-ul suporterilor Stelei, Florentin Dumitru este acuzat dur pentru ca a refuzat sa intre pe teren in returul cu Villarreal

Decizia lui Florentin Dumitru de a refuza sa iasa la incalzire n pauza meciului si, ulterior, de a intra pe teren a determinat furia suporterilor Stelei, care i-au declarat razboi. Pe site-ul oficial al fanilor din Ghencea, www.fcsteaua.ro, Florentin este acuzat ca a vrut raul Stelei si i s-a transmis sa plece de la Steaua.

"Sa-l fluieram ca pe un adversar", sint indemnati suporterii, primele meciuri ale Stelei pe teren propriu fiind chiar derby-urile cu Dinamo, pe 10 aprilie, si Rapid, pe 13 aprilie.

Mesajele suporterilor pentru Florentin Dumitru

Cu atitudinea lui plngacioasa, sa se duca la Gigi Becali si sa-i spuna ceva de genul: "Tati, tati, nenea Zenga nu ma lasa sa ma joc cu copiii de la Villarreal". M-a dezgustat profund. Sa se duca la gradinita, ca tot are alura si gindire de asa ceva. Sa ne lase.

Nu ar mai trebui sa calce pe gazonul din Ghencea. (Dansan)

Florentin Dumitru s-a comportat execrabil si neprofesionist. M-a dezamagit. E infestat cu gigisme. Numai aere de vedeta are. Sa fie fluierat si huiduit la meciul cu Rapid precum adversarii. Huo, maimutoiule! Florentine, tu nu ai ce cauta la Steaua, ma, baiatule! (sorin_777)

Dumitru sa fie dat afara, la Steaua e nevoie de disciplina. Eu l admiram inainte, dar dupa faza asta nu merita nici cel mai mic respect. (adrian pacurar)

Florentin a facut un gest care nu a fost deloc frumos fata de colegii lui. De ce sa nu intre, juca pentru Zenga sau Pedrazzini sau juca pentru echipa? Dar si asa, Becali i-a dat nas destul. La noi toata lumea face ce vrea. (bisquit)