Mihai Gheorghiu este noul secretar de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP). Decizia numirii sale in functie apartine premierului Calin Popescu Tariceanu.

Dupa cum relateaza agentia de presa Romanian Global News (RGN), Mihai Gheorghiu a fost secretar al comisiei de supraveghere si control a Serviciului de Informatii Externe (SIE) din Camera Deputatilor in perioada 1998-2000.

Mihai Gheorghiu este cercetator stiintific si, in prezent, directorul Centrului Eudoxiu Hurmuzachi din Bucuresti. Totodata, conform RGN, el a mai activat ca vicepresedinte al Ligii Studentilor intre anii 1989-1991 si a primit premiul Freedom al Partidului Conservator din Marea Britanie, inmanat de Margaret Thatcher in 1990.

Este membru fondator al Aliantei Civice si a fost sef de campanie electorala al Conventiei Democrate Romane (CDR), alianta politica de centru-dreapta, care reuneste componentele doctrinare ale dreptei democrate – democratia crestina si liberalismul, precum si ecologismul.

Noul secretar de stat al DRP releva performante lingvistice -fiind "vorbitor de engleza, franceza si germana", dupa cum entioneaza RGN, si practica internationala, sub forma a numeroase stagii internationale de pregatire

Dani Rockhoff